Jungheinrich presenteert innovaties op persbijeenkomst

Tijdens zijn jaarlijkse persconferentie presenteerde Jungheinrich verschillende noviteiten en kregen de aanwezigen meer inzicht in de visie en strategie van de intralogistieke aanbieder. Logistics Inside NL was uiteraard aanwezig en vroeg directielid Lars Brzoska naar de details. Check de video voor meer informatie.

Nieuw zijn onder andere de easyPILOT Follow, een autonome orderverzameloplossing, de flexibele SLH 300 lader voor zowel loodzuur- als lithium-ion accu’s, en de nieuwe EZS 7280 heavy-duty trekker (allemaal genomineerd voor een IFOY Award). Sommige innovaties moeten nog geheim worden gehouden, maar zullen later dit jaar op de LogiMAT vakbeurs in Stuttgart worden gepresenteerd. Logistics Inside NL houdt u uiteraard ook op de hoogte van deze innovaties.

easyPILOT Follow 

Met easyPILOT Follow presenteert Jungheinrich een nieuwe remote controles oplossing voor de low level orderpikkers uit de ECE-familie. easyPILOT Follow is een semi-automatische oplossing waarmee de ECE automatisch zijn operator kan volgen. De operator draagt in zijn broekzak of aan een riem een remote control unit, en kan zich volledig concentreren op het orderverzamelproces. De met de afstandbediening verbonden ECE positioneert zich precies zo, dat de goederen op de juiste vorkpositie op de pallet of in de rolcontainer kunnen worden geplaatst.
De truck is altijd op de gewenste orderverzamellocatie en volgt de picker met uiterste precisie. Hierdoor is het niet langer nodig om tijdrovend op en af te stappen, of onnodig te lopen. Op deze manier maakt easyPilot Follow foutloos orderverzamelen en maximale efficiëntie in het magazijn mogelijk.

Betrouwbare verbinding

Dankzij de draadloze UWB technologie is er altijd een 100% betrouwbare verbinding tussen de bestuurder en de truck. Dit voorkomt dat de truck niet reageert door visuele obstakels of andere storingsbronnen. easyPILOT Follow kan worden gebruikt op alle Jungheinrich low level orderverzameltrucks en is bovendien achteraf, als retrofit, beschikbaar voor elke ECE met easyPILOT voorbereiding.
easyPILOT Follow is tevens een effectief middel om de veiligheid in het magazijn te verhogen. Met behulp van moderne laserscanners wordt het gebied voor de truck constant bewaakt. Dit zorgt voor een veilige en betrouwbare navigatie en positionering. Als de scanners een obstakel detecteren stopt de truck.

SLH 300 Flexibele lader 

De nieuwe hoogfrequent laders SLH 300, voor loodzuur én lithium-ion accu’s (SLH 300i) bieden een breed spanningsbereik, talrijke opties en een hoog rendement. De laders worden intern geproduceerd door Jungheinrich en vormen een integraal onderdeel van de Jungheinrich systeemoplossing. Jungheinrich biedt haar klant zo een totaalpakket van truck, accu en lader, optimaal op elkaar afgestemd en alles uit één hand.

Dankzij een zorgvuldig uitgekiende reeks varianten kan met de lader voor elke toepassing een optimale prijs/prestatieverhouding worden bereikt, aldus de leverancier. De SLH 300 is verkrijgbaar vanaf 15-320A in 24V, 48V en 80V. De lader biedt maximale flexibiliteit voor gebruikers. De laders zijn verkrijgbaar met tal van opties, bijvoorbeeld met een volledig grafisch display of Aquamatik-besturing. Een uniek kenmerk van dit regelsysteem is intelligente watersuppletie met een niveausensor. Als het waterpeil te laag is, wordt het Aquamatik-signaal geactiveerd door de oplader. Vervolgens wordt automatisch water toegevoegd. Dit zorgt voor een langere levensduur van de accu, waardoor de kosten voor de gebruiker dalen.

Andere voordelen van de lader zijn de eenvoudige inbedrijfstelling en bediening. De SLH 300 is modulair vormgegeven en bestaat uit een set componenten inclusief het basistype, performance modules en opties. Alle laders in de serie zijn ontworpen voor wandmontage en vier van de vijf laders kunnen ook op de vloer worden geplaatst. Nadat de lichte en compacte laders zijn bevestigd of geïnstalleerd, kunnen ze onmiddellijk in bedrijf worden gesteld. Het intelligente bedieningsconcept zorgt voor eenvoudige bediening. De LED-statusweergave is ook van grote afstand duidelijk zichtbaar.

Heavy-duty trekker 

De nieuwe elektrische EZS 7280 trekker, met een trekkracht tot 28 ton, is bijzonder geschikt voor gebruik op luchthavens of op grotere bedrijfsterreinen. Dankzij het hoge koppel is de trekker kunnen bovendien zware lasten over hellingen worden getransporteerd. Een automatische parkeerrem met terugloopbeveiliging en hill assist garanderen een eenvoudig en veilig stoppen en weer verder rijden op hellingen.

Een nieuwe 500 Ah lithium-ion accu biedt een uitstekende energie-efficiëntie. De onderhoudsvrije accu wordt gekenmerkt door zijn lange levensduur en maakt snel tussenladen mogelijk. Een extra wisselaccu is niet meer nodig. Voor bijzonder lange inzettijden is een accu met een capaciteit tot 930 Ah leverbaar.

 

Tags:

Accu, Accu's, Jungheinrich, Laders, Orderpicking, Orderverzamelen, Trekker

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.