Jungheinrich toont wereldpremeur PowerCube op de LogiMAT

Nieuwe dimensie in efficiëntie

Jungheinrich presenteerde op de LogiMAT 2022 het geautomatiseerde compacte bakkenmagazijn PowerCube, waarmee een nieuwe dimensie in magazijnefficiëntie wordt geopend. De PowerCube maakt indruk met zijn unieke gebruik van ruimte, maximale flexibiliteit, sterke prestaties en eenvoudige fysieke en digitale integratie in bestaande magazijnen.

De PowerCube is een geautomatiseerd compact bakkenmagazijn voor de bijzonder compacte opslag en order picking van kleine onderdelen en stukgoederen. De bakken worden op elkaar gestapeld in verticale kanalen tot 12m hoog in het modulaire rekkensysteem van de PowerCube. Deze systeemhoogte maakt een bijzonder ruimtebesparende opslag van bakken op een zo klein mogelijke ruimte uitvoerbaar. De bakken worden opgeslagen en opgehaald door speciaal ontwikkelde PowerCube shuttles die automatisch onder het rekkensysteem bewegen. Dankzij dit principe biedt de PowerCube ten opzichte van andere compacte opslagsystemen het doorslaggevende voordeel dat het magazijn flexibel naar boven kan worden opgebouwd en ook aan individuele dakvormen kan worden aangepast.

Efficiëntie verhogen

Voor Jungheinrich Chief Sales Officer Christian Erlach is de PowerCube het juiste antwoord op een groot aantal actuele uitdagingen in de intralogistiek: “Bedrijven staan onder toenemende tijdsdruk of bereiken de grenzen van hun magazijncapaciteit. De PowerCube is de perfecte oplossing om onder deze omstandigheden de efficiëntie in het magazijn aanzienlijk te verhogen en de eigen concurrentiepositie te versterken. Door zijn extreem hoge compactheid en hoge prestaties verandert de PowerCube ruimte en tijd in het magazijn.”

De PowerCube is een ideale oplossing voor klanten die in de automatisering willen stappen, of voor branche overkoepelend gebruik in de e-commerce. “Of het nu gaat om een stand-alone oplossing, een aanvulling voor wide-aisle magazijnen of als het middelpunt van een complex geautomatiseerd systeem – met de PowerCube kunnen onze klanten het potentieel van hun magazijn volledig benutten”, zegt Erlach.

Uniek ruimtegebruik

Dankzij de ultracompacte verticale plaatsing van de bakken maakt de PowerCube ideaal gebruik van de opslagruimte en bereikt hij een viermaal hogere opslagdichtheid dan conventionele stellingen. De systeemhoogte van maximaal 12m maakt de PowerCube tot het hoogste compacte opslagsysteem in zijn klasse. Hierdoor ontstaat ruimte in het magazijn die kan worden gebruikt voor assortimentsuitbreiding of andere doeleinden.

Ook op het gebied van flexibiliteit is de Jungheinrich PowerCube uniek op de markt. Het compacte bakkenmagazijn kan zonder kostbare verbouwingen, zoals overfrezen en schuren, op normale industrievloeren worden opgesteld en kan dus gemakkelijk in bestaande magazijnen worden geïntegreerd. Aangezien de shuttles onder de bakken bewegen, kan de PowerCube gemakkelijk naar boven worden uitgebreid en aan verschillende gebouwstructuren worden aangepast. Indien nodig kan hij ook worden aangesloten op een op maat gemaakt transportsysteem.

Krachtige shuttles

De nieuw ontwikkelde PowerCube shuttles bewegen met een maximumsnelheid van 4 m/s en een versnelling tot 2 m/s². Zij kunnen gelijktijdig twee bakken met een lading van elk 50 kg vervoeren, die automatisch in het vlak onder de PowerCube rekken bewegen. Dankzij het schaalbare aantal shuttles kan de doorvoercapaciteit van de PowerCube flexibel worden aangepast in geval van toenemende vraag of uitbreiding van het productassortiment. Daarnaast zorgen hun krachtige lithium-ion accu’s ervoor dat stilstand wordt voorkomen en de shuttles 24/7 inzetbaar zijn. De accu’s van de shuttles kunnen namelijk tijdens het gebruik worden opgeladen op de werkplek.

Dit verzekert een hogere systeemdoorvoer en maakt de accu’s een belangrijke reden voor de sterke prestaties van de PowerCube. De lithium-ion accu’s van de shuttles maken ook indruk door hun geringe warmteontwikkeling en de daaruit voortvloeiende geringe invloed op de omgevingstemperatuur in het compacte bakkenmagazijn. Een ander pluspunt: omdat de shuttles voor onderhoudswerkzaamheden op vloerniveau uit de PowerCube kunnen worden gehaald, is er in tegenstelling tot concurrerende systemen geen onderhoudsplatform nodig.

Slimme IT-integratie

Met de PowerCube combineert Jungheinrich efficiënte processen en innovatieve hardware met behulp van de modernste softwaretechnologie. Bijkomende voordelen zijn de eenvoudige aansluiting op de bestaande IT-infrastructuur aan de kant van de klant en het ontwerp van de software voor maximale flexibiliteit met betrekking tot proces- en prestatie eisen. Met PowerCube presenteert Jungheinrich een geïntegreerde en holistische benadering voor de toekomst van compacte opslagsystemen en lost het zijn belofte in voor een nieuwe dimensie van efficiëntie in het magazijn.

Tags:

Intralogistiek, Jungheinrich, LogiMAT, LogiMAT 2022, PowerCube

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.