Linde presenteert nieuwe explosieveilige reachtrucks

Industriƫle trucks die worden gebruikt in potentieel explosieve atmosferen moeten voldoen aan speciale veiligheidseisen. Linde Material Handling biedt een uitgebreid productportfolio in dit segment, dat nu ook de nieuwste generatie reachtrucks met een capaciteiten van 1,4 tot 2,5 ton voor ATEX-zones 2/22 omvat.

“Op het eerste gezicht merken veel gebruikers niet eens dat dit een explosieveilige versie is,” zegt Elke Karnarski, Product Manager Ex-proof Trucks bij Linde Material Handling. “En dat is precies waar we naar streven. Gemak en bediening zijn identiek aan de standaard truck, structurele verschillen worden pas bij nadere inspectie zichtbaar en hebben geen invloed op de prestaties en het rendement”.

Alle elektrische apparatuur die vonkvorming kan veroorzaken, wordt beschermd volgens de relevante ontstekingsbeschermingscategorie. Mechanische onderdelen zoals remmen of vorken worden beschermd door passende ontwerpmaatregelen. Elektronische temperatuurbewaking zorgt ervoor dat oververhitting van componenten zelfs onder de meest extreme bedrijfsomstandigheden niet kan optreden. De armleuning, zitting, voetmat en kunststof onderdelen zijn antistatisch om het risico van vonken door de opbouw van elektrische lading te voorkomen. Alle wijzigingen volgen de eis dat elke vorm van ontstekingsbronnen in atmosferen met brandbaar stof, gassen, dampen of nevels, zoals in de chemische of farmaceutische industrie en ook in de levensmiddelen- en drankenindustrie, moet worden voorkomen.

Tegelijkertijd profiteren de nieuwe explosieveilige reachtrucks van de nieuwe functies en opties van de nieuwste generatie reachtrucks. Deze omvatten de voorselectie van de hefhoogte, het Dynamic Mast Control assistentiesysteem, camerasystemen met kleurenmonitor en split screen-functie of het “connect” vlootbeheersysteem. Bovendien zorgt de nieuwe “VertiLight” verlichtingsoplossing voor betere werkomstandigheden en meer veiligheid. De oplossing bestaat uit twee LED-werklampen, die diagonaal op de hefmast zijn gemonteerd. Zo zorgen ze voor een brede, gelijkmatige en verblindingsvrije verlichting van het werkgebied van de vloer tot aan de maximale hefhoogte.

De nieuwe modellen bestaan uit de explosieveilige heavy-duty (HD) reachtrucks Linde R14 HD tot R20 HD in het lastbereik van 1,4 tot 2,0 ton en de standaard Linde R20 tot R25 EX met respectievelijk 2,0 en 2,5 ton draagvermogen. De HD-versies zijn ontworpen voor bijzonder zware toepassingen en hebben een zeer robuuste mast met een hogere restcapaciteit. Dit betekent dat zwaardere lasten kunnen worden opgeslagen op een grotere hefhoogte. Alle explosieveilige reachtrucks zijn voorzien van de CE-markering van de fabrikant en voldoen aan de EN 1755 en ATEX 2014/34/EU normen voor het vermijden van ontstekingsbronnen.

Net als alle andere explosieveilige trucks van Linde zijn de nieuwe reachtrucks gebaseerd op het betreffende standaardmodel en worden ze af fabriek aan de klant geleverd, samen met alle benodigde certificeringen en documentatie. Onderhoud en service worden uitgevoerd door de netwerkpartners van Linde.

Tags:

ATEX, Ex-trucks, Explosiebeveiliging, Intralogistiek, Linde, Linde Material Handling, Reachtruck

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.