Een van de sterkste elektrische heftrucks in zijn klasse

Jungheinrich presenteert tijdens LogiMAT 2019 een nieuwe serie elektrische heftrucks. De krachtige elektrische vorkheftrucks uit de EFG 6-serie zijn later dit jaar leverbaar en kunnen tot 9 ton heffen, met een lastzwaartepunt van 900 mm, en zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten.

Jungheinrich biedt al vijf EFG-series. Met de introductie van de EFG 6-serie vult de fabrikant zijn portfolio van elektrische heftrucks aan. De EFG 6-serie is speciaal ontworpen voor krachtige toepassingen in bijvoorbeeld de dranken- en bouwmaterialengroothandel of in de machinebouw. Met een hefcapaciteit tot 9 ton en een lastzwaartepunt van 900 mm biedt Jungheinrich nu een van de krachtigste elektrische vorkheftrucks in de markt.

“Vanaf nu is het motto: groot, groter, EFG. Onze EFG 6-serie combineert kracht en maximale efficiency, en voert zelfs de zwaarste taken betrouwbaar en in een handomdraai uit”, legt Jungheinrich bestuurslid voor marketing en verkoop Christian Erlach uit. “Met een draagvermogen van 9 ton zet de EFG 6-serie nieuwe maatstaven. Voor onze klanten betekent dit maximale prestaties met een minimaal verbruik.”

Hoogste prestaties

De EFG 6-serie is verkrijgbaar met zowel lithium-ion technologie als beproefde loodzuuraccu-technologie. Dankzij het aandrijfconcept met twee asynchrone aandrijfmotoren en twee synchrone reluctantiehefmotoren levert de EFG 6-serie een maximaal vermogen bij een minimaal verbruik. Voor het veeleisende marktsegment wordt de 6-serie standaard geleverd met het servicepakket drive&liftPLUS. Met zijn zware hydraulische blok belooft de elektrische heftruck maximale prestaties onder alle omstandigheden.

Grootste portfolio

Jungheinrich biedt de EFG 6-serie in totaal 14 verschillende truckmodellen en levert daarmee het grootste portfolio in dit high-performance heftrucksegment. Vier verschillende capaciteiten van 6 tot 9 ton, twee lastzwaartepuntcentra (600 mm en 900 mm) en batterijmaten van 1.240 Ah tot 1.548 Ah maken het mogelijk om de truck optimaal aan te passen aan de wensen van de klant. De standaarduitvoering met lange wielbasis absorbeert alle oneffenheden en zorgt voor een hoog rijcomfort. De compacte versies zijn korter en daardoor wendbaarder dan alle andere concurrerende trucks op de markt.

Voordelen van lithium-ion

Het gebruik van moderne lithium-ion technologie vermindert het energieverbruik aanzienlijk in vergelijking met lood-zuur batterijen. Dankzij de mogelijkheid van tussentijds laden en onderhoudsvrije werking kan de lithium-ion accu uit de EFG 6-serie bijna non-stop worden ingezet. Tegelijkertijd is het volledige vermogen volledig beschikbaar – over een zeer lange levensduur.

Werkplek met comfort

De EFG 6-serie is optimaal uitgerust voor zwaar buitengebruik, waar voorheen vaak uitsluitend verbranders werden ingezet. Hiervoor beschikt de truck onder andere over een volwaardige cabine met airconditioning. De unieke, zijdelings beweegbare bestuurdersstoel zet nieuwe maatstaven op het gebied van ergonomie.

Assistentiesysteem voor maximale veiligheid

Een uitgebreide reeks assistentiesystemen, zoals addedVIEW en zoneCONTROL zorgen voor optimale veiligheid. De zichtbaarheid rondom wordt gegarandeerd door het extraVIEW-assistentiesysteem. Van in totaal vier camera’s krijgt de chauffeur direct op zijn display een 360 graden beeld. Dit verhoogt de veiligheid en maakt het mogelijk om in krappe ruimtes veilig te werken. Bij kritieke gevarenzones grijpt zoneCONTROL in en ontvangt de chauffeur automatisch een waarschuwingssignaal.

 

Tags:

EFG 6-serie, Elektrische heftrucks, Intralogistiek, Jungheinrich, Jungheinrich EFG, LogiMAT, LogiMAT 2019, Zwrae heftrucks

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.