Rode robots van AutoStore in Top 100 ‘Digital Champions’

Ze duiken in steeds meer magazijnen op: de inmiddels welbekende rode robots van AutoStore. Het systeem, waarbij robots over een aluminium grid bakken op hoge snelheid verplaatsen, heeft zich de afgelopen jaren als zeer innovatief bewezen. Dat erkennen ook de Financial Times en Google: zij selecteerden AutoStore voor hun Europese Top 100 van bedrijven toonaangevend in de digitale transitie.

Magazijnspecialist Reesink Logistic Solutions (RLS) is één van de distributeurs van het innovatieve systeem in de Benelux. “De distributie en logistieke sector staan voor grote uitdagingen. De enorme vraagstijging door e-commerce dwingt bedrijven om hun logistieke proces drastisch om te gooien en gekwalificeerd personeel is moeilijk te vinden. Een efficiënt draaiend magazijn is essentieel voor de bedrijfsvoering en dat maakt automatisering een must. Wij herkennen dit probleem bij onze klanten en passen AutoStore in steeds meer magazijnen toe”, reageert Eric Ebbers, salesmanager Benelux bij RLS, op de bekendmaking van de Top 100.

Meer goederen in dezelfde ruimte

Lang niet alle bedrijven hebben volgens Ebbers genoeg ruimte om hun magazijn uit te breiden. “AutoStore biedt in die gevallen uitkomst. Met het systeem is een grote opslagdichtheid mogelijk, waardoor er veel meer goederen in dezelfde ruimte opgeslagen kunnen worden.” Intelligente software automatiseert het picking proces, waardoor er ook minder mensen nodig zijn om orders te verzamelen.

‘Volledig verdiend’

De erkenning voor AutoStore in de Top 100 ‘Digital Champions’ van de Financial Times en Google is volgens Ebbers volledig verdiend. “Het Noorse bedrijf bewijst keer op keer haar innovatieve karakter. De traditionele techniek staat als een huis maar ze blijven door ontwikkelen, vernieuwen en verbeteren.” RLS integreerde het systeem afgelopen jaar bij diverse klanten, waaronder PostNL, Accell en Beekman.
Tijdens de logistieke vakbeurs LogiMAT, van 19 t/m 21 februari 2019 in Stuttgart, laat RLS het AutoStore systeem zien.

Onderdeel van totaaloplossing

AutoStore is niet de enige geautomatiseerde oplossing in het gamma van RLS. De magazijnspecialist levert ook onder andere Lalesse magazijnkranen, palletshuttles en conveyors. “Elk warehouse is uniek, en geen oplossing is hetzelfde. Met alle specialismen in eigen huis voorzien we onze klanten in uiteenlopende sectoren van een geautomatiseerde warehouse oplossing, volledig afgestemd op hun eigen, specifieke wensen en eisen”, weet Ebbers.

Tags:

AutoStore, Intralogistiek, Magazijnautomatisering, Reesink Logistic Solutions, RLS

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.