Manpower Logistics Academy helpt ruim 400 cursisten aan baan

Een half jaar na de start van de Manpower Logistics Academy hebben 440 kandidaten de opleiding succesvol afgerond. Maar liefst 96 procent van alle gecertificeerden is bovendien door Manpower aan een baan geholpen.

Op 1 april werd in Eindhoven de Manpower Logistics Academy geopend, een autonoom opleidingscentrum dat wordt geleid door Manpower en dat cursisten in vijf dagen opleidt voor het besturen van intern transportmaterieel, zoals heftrucks, reachtrucks en elektropallettrucks. Cursisten die de opleiding met succes afronden, ontvangen een certificaat met een geldigheidsduur van vijf jaar.

Inzetbaarheid verhogen

Door de investering in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van flexmedewerkers blijven ze duurzaam inzetbaar. Manpower besloot die inzetbaarheid te verhogen door kandidaten op te leiden en zo vraag en aanbod nog beter op elkaar te laten aansluiten. Dankzij de nadruk op de praktijk, de realistische trainingssituaties en strenge examinering kunnen gecertificeerde kandidaten relatief snel worden ingewerkt en aan de slag bij opdrachtgevers.
Voor aanvang stelde de uitzendorganisatie zichzelf ten doel om 176 kandidaten te certificeren. Dat zijn er tot nu toe 440 geworden. “Dat is natuurlijk al fantastisch”, vertelt Frank Weermeijer, directeur van Manpower. “Maar belangrijker nog is dat we van die 440 mensen er maar liefst 423 hebben geplaatst bij een werkgever. Dat bevestigt dat we voldoen aan een behoefte van de markt. Onze verwachtingen zijn ruimschoots overtroffen.”

Speerpunten

Weermeijer: “Onze klanten hebben enorme behoefte aan snel inzetbare, goed opgeleide medewerkers. Door de bloei van de logistieke sector ontstaan er tekorten. Aan de andere kant zien we kandidaten die willen werken, maar de juiste vaardigheden missen. Wij investeren in de ontwikkeling van onze flexmedewerkers om zo in te spelen op ontwikkelingen en de arbeidsvraag van de toekomst. Dat is misschien een risico, maar we zien het als onze missie om bij te dragen aan een toekomstbestendige logistieke sector.” Voor 2017 heeft de organisatie haar doelstellingen verdubbeld.

Tags:

Flexmedewerkers, Manpower, Manpower Logistics Academy, Opleiden, Opleidingen

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.