MotracLinde en The Knowledge werken samen aan veiliger intern transport

MotracLinde en The Knowledge slaan de handen ineen. Vanaf 2018 bieden ze gezamenlijk interne transport trainingen en veiligheidstrainingen aan.

Veiligheid is een belangrijke sleutel tot een gezond bedrijf. Een veilige werkomgeving voorkomt niet alleen onnodige schades en persoonlijke letsel. Het verhoogt tevens de performance in bedrijfsvoering en zorgt voor een forse kostenbesparing. “Het aantal schades aan producten, hef- en magazijnvoertuigen en persoonlijk letsel in de interne logistiek moet omlaag. Dit levert een veilige werkomgeving voor medewerkers en dus minder ongevallen. Uiteraard zorgt een veilige werkomgeving voor een aanzienlijke besparing in kosten”, menen Harry Elling, Service Director bij MotracLinde en Rianne de Brouwer, Commercieel Directeur bij opleider The Knowledge.

Totaalpakket

Harry Elling, Service Director bij MotracLinde en Rianne de Brouwer, Commercieel Directeur bij The Knowledge.

De twee bedrijven gaan daarom vanaf nu samen naar opdrachtgevers om een totaalpakket aan te bieden. MotracLinde ambieert een vooruitstrevende rol in het versterken van veiligheid en kiest daarbij nu dus voor de expertise van The Knowledge. “We hebben in The Knowledge een kwalitatieve partner gevonden die landelijk voor alle klanten de logistieke en veiligheidstrainingen uit gaat voeren en consultancy kan verzorgen. We vullen elkaar goed aan en matchen qua passie, cultuur en enthousiasme ook heel goed”, stelt Elling.

Veiligheidsoplossingen

Als totaalleverancier biedt MotracLinde een breed scala aan veiligheidsoplossingen. Daarbij gaat het niet alleen om tastbare oplossingen rondom trucks. Een veilige werkvloer kan ook worden gestimuleerd met software, zoals het fleet management systeem Connect Desk. Iedere gereden schade wordt automatisch geregistreerd. Zo neemt het ownership van chauffeurs toe en neemt het aantal schades en ongevallen af, is de beredenering. Het systeem houdt bij wie met welke snelheid en met welke machine mag werken. De data die verzameld wordt, kan tevens als input dienen voor trainingen van The Knowledge.

Trainen op gedrag

”Samen met de opdrachtgever streven we naar nul ongevallen en nul verzuim. Door structureel grip te krijgen op de macht der gewoonte van medewerkers. Want dat veroorzaakt de meeste ongevallen en schades. Trainen op gedrag is daarom minstens zo belangrijk als trainen op vaardigheden. De investering in trainingen is uiteindelijk altijd fors lager dan de besparing die goed getraind personeel oplevert”, aldus De Brouwer.

Tags:

Heftruckopleiding, Heftruckopleidingen, Intralogistiek, MotracLinde, Opleiden, Opleidingen, The Knowledge, Veiligheid

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.