Modegroep FNG schakelt dc op met hulp van Costo

Modegroep FNG heeft de hulp ingeschakeld van Costo voor verdere optimalisatie en uitbreiding van haar distributiecentrum in Zoetermeer. Bij de upgrade van het dc wordt onder andere een tussenvloer met aan- en afvoerlijnen voor liggende goederen geïnstalleerd. Ook zal het WMS worden aangepast om de groei in werkzaamheden te kunnen opvangen.

Om de sterke groei het hoofd te kunnen blijven bieden en in een veranderende markt concurrerend te blijven, richt modegroep FNG zijn pijlen op het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het creëren van meer synergie in de back-offices. Zo worden onder andere de logistieke activiteiten voor de verschillende merken samengevoegd in het distributiecentrum te Zoetermeer.
In 2016 werden – naast het reeds aanwezige Miss Etam aanbod – de merken Promiss en Steps opgenomen. Komend voorjaar zullen ook de merken Fred & Ginger, CKS en Baker Bridge deel uitmaken van de voorraad in Zoetermeer.

Logistieke gevolgen

De nieuwe strategie heeft consequenties voor de logistieke operatie. Oorspronkelijk was het dc namelijk vooral ingericht voor de verwerking van hangende kleding. De nieuwe merken vragen echter om een opzet waarbij zogenaamd liggoed beter kan worden gepickt en verzonden. Bovendien moeten naast de retail- en e-commerce activiteiten ook wholesale werkzaamheden aan de bedrijfsvoering worden toegevoegd.

Uitbreiding

Met 28.000 m2 vloeroppervlak biedt het huidige magazijn echter onvoldoende ruimte voor de toegenomen activiteiten. Daarom heeft FNG Costo opdracht gegeven voor de installatie van een 2.500 m2 grote tussenvloer met aan- en afvoertrajecten installeren, zodat ook de processen voor liggende goederen kunnen worden verbeterd. Eind maart moet de uitbreiding een feit zijn. Verder zal het WMS worden aangepast om de groei in werkzaamheden te kunnen opvangen.

‘In goede handen’

“De uitbreiding is voor ons een belangrijke zet om in Zoetermeer een hogere output te kunnen realiseren”, vertelt Klaas de Win, manager logistiek bij FNG Retail Services. De modegroep vroeg meerdere partijen om advies. “Costo maakte indruk door de complete aanpak. Zij kwamen gelijk met een goede oplossing voor de aan- en afvoer. Door de aandacht voor details als sprinklerkeuzen en verlichting toonden zij hun ervaring met dit soort ‘upgrades’ voor magazijnen. Vanaf het begin was het duidelijk dat de complete bouw en coördinatie bij hun in goede handen kwam.”

Tags:

Conveyor, Conveyors, Costo, Entresol, Tussenvloer, Warehouse, Warehousing

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.