Holland Storage Solutions realiseert ‘onmogelijke’ extra ruimte Pluripharm

Voor een geautomatiseerde orderverzameloplossing, besloot Pluripharm, een farmaceutische groothandel voor met name zelfstandige apothekers, extra ruimte te creëren boven een bestaand etagemagazijn. Holland Storage Solution leverde en bouwde, in samenwerking met hoofdaannemer Kok, een speciale entresolvloer met een vrije hoogte van ruim 6 meter.

Vanuit haar logistiek centrum in Alkmaar voorziet Pluripharm apothekers, poliklinische en ziekenhuisapotheken dagelijks van bestellingen. De voorraad telt circa 15.000 sku’s. Dagelijks worden er 30.000 tot 40.000 orderregels verzameld. Orders die vóór 18:00 uur binnen komen, worden ’s ochtends vóór 8:00 uur geleverd. De voorraad telt 15.000 sku’s en is verdeeld over verschillende magazijnsystemen.

Ruimtegebrek

Als gevolg van de forse groei die het bedrijf doormaakt, werd de ruimte op meerdere locaties steeds krapper. Pluripharm profiteerde van deze gelegenheid en wist de business bijna te verdubbelen. Maar het succes had ook een keerzijde in het magazijn: de ruimte op de verschillende locaties werd steeds krapper. Maarten vervolgt: “Toen wij besloten om met A-frames, een nieuwe geautomatiseerde orderverzameloplossing, te gaan werken, was het even puzzelen om te kijken waar deze geïntegreerd konden worden. Wij hebben met ons vaste bouwbedrijf, Kok Montage, naar oplossingen gekeken en kwamen uiteindelijk uit bij Holland Storage Solutions”, vertelt Maarten Huisman, operationeel manager logistiek bij Pluripharm.

Vrijstaande entresolvloer

Holland Storage Solutions stelde voor om een vrijstaande entresolvloer boven een bestaand magazijnsysteem van twee verdiepingen te plaatsen. Op een hoogte van 6,5 meter, creëerde de leverancier een nieuw vloeroppervlak van bijna 900 m2 voor het A-Frame systeem. Conveyors verzorgen de aan- en afvoer van de producten. “De vloer is enkele maanden geleden opgeleverd en we zijn nu het A-Frame systeem aan het testen”, vervolgt Huisman.
Omdat de vloer in een bestaande situatie moest worden ingebouwd, werkte Holland Storage Solutions vooral ’s nachts en werd het lopende orderproces niet verstoord. De opdracht is in slechts drie weken uitgevoerd.

Tags:

Entresolvloer, Holland Storage Solutions, Magazijn, Opslagruimte, Warehouse

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.