Constructor Dexion verzorgt inrichting nieuw warehouse Promese

Logistiek dienstverlener Promese heeft Constructor Dexion de opdracht gegeven voor de inrichting van haar nieuwe warehouse in Eindhoven.

Promese is van oudsher gespecialiseerd in de logistiek van mediadragers voor derden, maar kent een sterke verbreding in haar dienstverlening. Fulfilment, wholesale, retail en omnichannel behoren tot het totaalpakket. Opvallend is daarbij dat de dienstverlener zowel B2B als B2C markten bedient. Het ambitieuze bedrijf kent een sterke groei en wil vanuit het nieuwe warehouse haar dienstverlening verder uitbreiden.

Voor de inrichting van het opvallende, ovale warehouse zocht Promese een partner die mee kan denken bij het bepalen van de meeste efficiënte inrichting. Die partner werd gevonden in Constructor Dexion, dat onder andere een hoogbouwmagazijn voor palletopslag levert.
De hoogbouwstellingen zijn bijna 8,5 meter hoog en worden bediend door reachtrucks. In totaal zal het magazijn 13.260 palletplaatsen tellen, waarbij de hoogbouwstellingen veilig worden ingericht met gaasroosterborden, vurenhouten vlonders en gaasdoorvalbeveiliging. De kopse kanten van de stellingen zullen worden voorzien van een beplating met opdruk.

Ook levert Constructor Dexion een legbordmagazijn met 17.000 locaties. Dit magazijn zal in eerste instantie alleen op de begane grond operationeel zijn, maar biedt Promese de mogelijkheid voor uitbreiding naar drie verdiepingen.
De legbordstellingen hebben een opvallende lengte van 1.150 mm, aangezien dit de meest gunstige maat bleek voor de specifieke sorteerdozen die Promese gebruikt. Met behulp van verschillende accessoires zal het legbordmagazijn volledig op maat worden ingericht.

De inrichting van het nieuwe warehouse is in volle gang. Naar verwachting wordt het pand in het laatste kwartaal van dit jaar in gebruik genomen.

Tags:

Constructor Dexion, Legbordstellingen, Magazijninrichting, Palletstellingen, Promese, Stellingen, Warehouse, Warehousing

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.