Nieuw voor de heftruckstoel: de 3-punts Easy-Ergo Safety Belt

Veilig, comfortabel, makkelijk

Trône Seating uit Zaltbommel brengt met de Easy-Ergo Safety Belt een veiliger, comfortabeler en makkelijker te gebruiken alternatief voor de traditionele veiligheidssystemen op de heftruck. De oranje gekleurde gordel biedt met zijn 3-punts constructie meer bescherming dan een 2-punts gordel of veiligheidshekjes. Het dubbele rolmechanisme zorgt voor optimaal comfort en gebruiksgemak.

De gesp is op elke gewenste hoogte te positioneren en dat verhoogt het gebruiksgemak van de gordel.

Het veilig gebruik van de heftruck begint met een adequate bedienersopleiding én een systeem dat de chauffeur op zijn plaats houdt bij calamiteiten. Het meest gebruikte veiligheidssysteem is de heupgordel, maar ook een complete cabine en veiligheidshekjes rondom de stoel zijn gangbaar. Alle bestaande systemen houden de chauffeur zijwaarts op zijn of haar plaats mocht de truck kantelen. Ze voorzien echter niet in een bescherming voorwaarts, bijvoorbeeld bij frontale aanrijdingen of het voorover kantelen van de truck. De chauffeur kan hierbij hard op het stuurwiel of tegen de cabineruit komen. Om ook deze gevaren uit te sluiten is de Easy-Ergo Safety Belt ontwikkeld.

Meer bescherming

De Easy-Ergo Safety Belt dankt zijn beschermende en comfortabele karakter aan zijn 3-punts constructie en dubbele rollers. Via de 3-punts constructie loopt de gordel niet alleen over de heupen, maar ook over de linkerschouder van de chauffeur, net als bij voertuigen op de openbare weg. Hierdoor worden ook plotselinge, felle bewegingen van het bovenlichaam opgevangen.
Een aanvullend veiligheidsaspect van de Easy-Ergo Safety Belt is zijn heldere oranje kleur. Dit opvallende uiterlijk attendeert de chauffeur op de aanwezigheid van een persoonlijk, makkelijk te gebruiken veiligheidssysteem. Ook voor medewerkers in de omgeving is het signaal duidelijk: hier blijft iemand veilig op zijn plaats, welke beweging de heftruck ook maakt.

Makkelijker te gebruiken

Voor extra comfort is de Easy-Ergo Safety Belt voorzien van twee automatische rollers. Hierdoor geeft de gordel zowel aan de bovenzijde als onderzijde mee en dat maakt de gordel bijzonder makkelijk in het gebruik. De gordelsteker (gesp) is op elke willekeurige hoogte te positioneren om hem makkelijk te kunnen pakken. De dubbele rollers zorgen dat de gordel soepel over het lichaam glijdt. Dit geldt zowel bij het sluiten als het openen van de gordel, ongeacht de lichaamsgrootte van de chauffeur.

Nieuw en retrofit

De Easy-Ergo Safety Belt is leverbaar op alle stoelmodellen met een hoge rug van TRÔNE Seating. De gordel is ook retrofit te plaatsen op andere merken, mits ze voorzien zijn van een hoge rug (70 cm) en sterk genoeg zijn voor de 3-punts constructie. Indien nodig past Trône Seating de stoel en het railsysteem van de stoelverstelling hierop aan.

 

Tags:

Easy-Ergo Safety Belt, Gordel, Heftrucks, Heftruckstoel, Intralogistiek, Trone, Trône Seating, Veiligheidsgordel, Vorkheftrucks

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.