De nieuwe EKS 412s: Hoge prestaties op alle niveaus

Tijdens LogiMAT 2019 presenteert Jungheinrich een nieuwe generatie van zijn succesvolle EKS medium/high level orderverzamelaars. Door diverse nieuwe ontwikkelingen bereikt de truck optimale prestaties met een hoge opslagdichtheid in een kleine ruimte. Bovendien is het de snelste truck met de grootste orderverzamelhoogte.

“We hebben de nieuwe EKS 412s ontwikkeld voor maximale prestaties – in álle opzichten. Prestaties, efficiency, ergonomie én veiligheid zijn verbeterd”, legt Jungheinrich bestuurslid voor marketing en verkoop Christian Erlach uit. “Dit stelt ons in staat om onze klanten een duidelijk hogere doorvoercapaciteit te bieden.”

Nieuwe krachtige mast

De EKS is uitgerust met een nieuwe, telescopische triplex mast, die uniek is in zijn klasse. Met meer dan 14 meter biedt de EKS de grootste orderverzamelhoogte onder alle verticale orderverzamelaars op de markt. De hefsnelheid van 0,5 meter per seconde maakt de EKS 412s bovendien 25 procent sneller dan zijn voorganger, die momenteel de snelste verticale orderverzamelaar op de markt is.

Maximale prestaties

De nieuwe EKS 412 combineert prestaties en energie-efficiëntie. Door het gebruik van een energiezuinige synchrone reluctantiemotor heeft Jungheinrich de energieverliezen van de motoren gehalveerd en de efficiëntie verhoogd. Bovendien is het gewicht van de EKS aanzienlijk verminderd. Gecombineerd resulteert dit in een energiebesparing van meer dan 10 procent.
Jungheinrich biedt de EKS 412s met twee accu-opties: bewezen lood-zuur batterijen en moderne lithium-ion technologie. De leverancier garandeert dat de op loodzuuraccu’s werkende EKS met slechts één acculading twee shifts kan uitvoeren. Dit bespaart tijd en verlaagt de bedrijfskosten. Het gebruik van de lithium-ion technologie garandeert hoge prestaties en onderhoudsvrijheid, een snelle laadtijd en een bijzonder lange levensduur. Jungheinrich biedt zijn klanten een 100 % tevredenheidsgarantie voor zijn lithium-ion-technologie met een volledig conversierecht.

Maximaal comfort

Bij de ontwikkeling van de EKS werd veel belang gehecht aan de behoeften van de bestuurder. De overgangloze nieuwe telescopische mast voorkomt schokken en maakt een comfortabele en tegelijkertijd krachtige bediening mogelijk. Dankzij het geoptimaliseerde bedieningsconcept, met alle functies binnen handbereik, is de EKS 412s bijzonder eenvoudig te bedienen.
Alle relevante informatie wordt in één oogopslag zichtbaar door het grote kleurendisplay. Met zijn nauwelijks merkbare bedieningskracht is ook de nieuwe aanwezigheidsknop bijzonder gebruiksvriendelijk. Extra ramen in de achterwand van de cabine zorgen voor een duidelijk verbeterd zicht rondom.

Verbeterde veiligheid

Een ander aandachtspunt was veiligheid. Intelligente hulpsystemen zorgen voor maximale veiligheid in combinatie met een hoge rijdynamiek en prestaties. Deze omvatten onder andere een mobiel systeem voor persoonlijke bescherming en bescherming tegen botsingen, dat dankzij de obstakeldetectie door middel van laserscanners ervoor zorgt dat de EKS voldoet aan de noodzakelijke veiligheidsafstanden. Dit maakt het gebruik van meerdere trucks in een smalle gang mogelijk.

warehouseNAVIGATION

Het Jungheinrich warehouseNAVIGATION systeem maakt een extra verhoging van de prestaties en efficiëntie mogelijk. Dankzij de Jungheinrich Logistics Interface software kan de truck eenvoudig en veilig worden geïntegreerd in bovenliggende IT-systemen van de klant. Met behulp van RFID-transponders in de grond detecteert de truck zijn positie in het gangpad. De bestuurder hoeft alleen maar het rij-/hefcommando te geven, waarna de truck de gewenste palletlocatie automatisch in de meest optimale diagonale rijmodus nadert.

 

Tags:

EKS 412s, Hoogheffende orderpicker, Intralogistiek, Jungheinrich, Jungheinrich EKS 412s, LogiMAT, LogiMAT 2019, Orderpicker, Orderverzameltruck

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.