IFOY AWARD 2020: Zeven winnaars op het digitale podium

Op de vooravond van de Hannover Messe Digital Days zijn de winnaars van de International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award (IFOY AWARD) bekend gemaakt. Zeven bedrijven ontvingen tijdens de digitale uitreiking de felbegeerde award.

Bosch Rexroth won zijn eerste IFOY AWARD; met de Locator – Laser Localization Software. In tegenstelling tot andere op de markt beschikbare systemen maakt de lokalisatiesoftware gebruik van een lasersensor om de omgeving automatisch in kaart te brengen en zo een basis te creëren voor autonoom rijden in intralogistieke en productieomgevingen.

Warehouse Truck Lowlifter

In de categorie ‘Warehouse Truck Lowlifter’ overtuigde de compacte en wendbare Combi-CS van Combilift de jury. De pallettruck met een laadvermogen van één ton en een hefhoogte van 2.500 mm biedt dankzij de gepatenteerde multipositionele dissel een aanzienlijke meerwaarde op het gebied van bediening en veiligheid in smalle gangpaden.

Warehouse Truck Highlifter

In de categorie ‘Warehouse Truck Highlifter’ trok de Crown ESR 1000 aan het langste eind. De reachtruck met 1,6 ton hefvermogen en een hefhoogte van 6.840 mm maakte tijdens de IFOY-test indruk met zijn comfort, maar vooral met een 25 procent snellere daalsnelheid en een uitstekende energieterugwinning.

AGV & Intralogistics Robot

In de categorie ‘AGV & Intralogistics Robot’ benoemde de jury de autonome TractEasy trekker van EasyMile tot winnaar. De elektrische trekker maakt een flexibele automatisering van logistieke processen mogelijk, zowel binnen als buiten. Met een trekvermogen van 25 ton kan hij veilig tot 25 km/u rijden in gemengd verkeer – tussen auto’s, voetgangers en fietsen – en onder alle weersomstandigheden. De grote bodemvrijheid maakt bovendien inzet op oneffen terrein mogelijk.

Special Vehicle

In de categorie ‘Special Vehicle’ won de SRSC45H9 van Sany een IFOY AWARD gewonnen. De hybride reachstacker biedt hefcapaciteiten in de eerste, tweede en derde rij van respectievelijk 45, 31 en 15 ton. Volgens een interne Sany-test is de productiviteitsverhoging minstens 15 procent in vergelijking met een eigen standaardstacker en ligt het brandstofverbruik 20 procent lager.

Counter Balanced Truck

De 2,5-tons RX 60 elektrische vorkheftruck van Still won in de categorie ‘Counter Balanced Truck’. “Nooit eerder was een elektrische vorkheftruck zo productief in de IFOY-test en zo’n serieus alternatief voor verbranders. Met de RX 60-25 in de high-performance uitvoering breekt Still alle records en legt de truck de lat veel hoger voor elektrotrucks in dit segment”, oordeelde de jury.

Start-up of the Year

De IFOY AWARD in de categorie ‘Start-up of the Year’ ging naar Wiferion, met etaLINK 3000. Het eerste 100 procent contactloze laadsysteem voor industriële elektrische voertuigen is volledig operationeel en maakt een snelle en flexibele installatie mogelijk met behulp van vloerplaten. Infrastructuurmaatregelen zijn niet nodig.

 

De International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) AWARD eert de beste intralogistieke producten en oplossingen van het jaar. Het oordeel van de vakjury is gebaseerd op onder meer het IFOY-testprotocol, met ongeveer 80 criteria, en een wetenschappelijke IFOY Innovation Check. Daarnaast reisden juryleden en hun teams van adviseurs uit het bedrijfsleven af naar de Hannover om de finalisten zelf te beoordelen. Voor het eerst waren ook potentiële kopers ter plaatse op de TEST CAMP Intralogistics.

De IFOY AWARD wordt gesponsord door de Materials Handling and Intralogistics Association van de VDMA. IFOY partner is HANNOVER MESSE. Palletpartner van de IFOY AWARD is CHEP. Technologiepartner is de acculaadspecialist Fronius.

De inschrijvingsfase voor de IFOY AWARD 2021 begint op 14 juli 2020.

Tags:

Bosch Rexroth, Combi-CS, Combilift, Crown, Crown ESR 1000, EasyMile, IFOY, IFOY Award, IFOY Award 2020, IFOY Awards, Intralogistiek, Locator, Sany, SRSC45H9, Still, Still RX60-25, TractEasy, Wiferion

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.