Nieuwe orderpickers UniCarriers voor verzamelhoogtes tot twaalf meter

Met de EPM 100 en de EPH 125 brengt UniCarriers twee nieuwe modellen in de volledig vernieuwde range orderpickers op de markt. De nieuwe orderverzameltrucks worden vanaf 15 november 2016 in productie genomen en completeren de serie, waarvan de vorig jaar geïntroduceerde EPL100 deel uitmaakt. Met deze drie modellen biedt UniCarriers op maat gesneden oplossingen voor lage, middel en bijzonder hoge orderverzamelhoogtes. Dankzij de ergonomisch vormgegeven cabine en de moderne veiligheidssystemen zijn de orderpickers de ideale werkplek voor efficiënt orderverzamelen.

Voorzien van een krachtige 48-volt-motor en met een orderverzamelhoogte tot maximaal 12100 mm is de EPH 125 de ideale oplossing voor intensief gebruik. De orderpicker heeft een capaciteit van 1250 kg en is met een maximumsnelheid van 12 km/h bijzonder vlot. De EPM 100, uitgevoerd met 24-volt-motor, is ontworpen voor orderpickhoogtes tot 9850 mm en bereikt met een belasting van 1000 kg een topsnelheid van 11 km/h. Beide modellen completeren de orderpicker-range waartoe ook de compacte EPL 100 behoort, geschikt voor het orderpicken tot 3400 mm.

De nieuwe orderpickers hebben een volledig nieuw ontworpen stabiel chassis. Het design van de moderne cabine omvat onder meer volledig verstelbare en instelbare bedieningselementen; de hoogte en positie kunnen aangepast worden aan de wensen van de individuele chauffeur. Voor maximale productiviteit en ergonomie in iedere werkrichting zijn de EPM en EPH optioneel leverbaar met bedieningselementen aan de mast- én vorkzijde.

Om de veiligheid te waarborgen zijn alle modellen van de EP-serie voorzien van een cabineplatform met volledig dekkende sensoren. De trucks kunnen alleen bewegen als deze sensoren registreren dat de chauffeur in de cabine aanwezig is. Een bijzonder ergonomische oplossing aangezien er geen hand- of voetpedaal nodig is om de truck te starten. De chauffeur kan een comfortabele positie innemen waarbij hij of zij geen rekening hoeft te houden met de positie van de dodemansknop. Bij werkzaamheden op hogere niveaus wordt de gebruiker beschermd door zijbeugels. Deze moeten op een hoogte vanaf 1,2 meter gesloten worden, indien dit niet het geval is, kan de orderverzameltruck niet worden gestart. De on-boardcomputer geeft eenvoudig toegang tot alle instellingen en deze beheert en registreert de toegangsgegevens en gebruikersprofielen van de chauffeurs.

Naast de standaardmodus beschikken de EPM en EPH trucks ook over een Eco-Modus: deze verlaagt het batterijverbruik met twaalf procent en is dus bijzonder energiezuinig. Met 66 dB zijn de orderpickers bovendien uiterst geluidsarm. Deze orderpickers zijn tevens geschikt voor het rijden in smalle gangen, eventueel voorzien van rail- of inductiegeleiding. Optioneel kunnen de trucks uitgevoerd worden met een Personal Protection System, dit verhoogt de veiligheid vooral bij gebruik in smalle gangen. Het Personal Protection System herkent met behulp van een laser personen, voertuigen of obstakels in de gangpaden en stopt indien nodig met rijden.

Tags:

Order picking truck, Orderpicking, Orderverzamelen, UniCarriers, Warehouse truck, Warehouse trucks

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.