Paris Brothers kiest high-tech ontlaadoplossing van Copal

Paris Brothers neemt over enkele weken een containerontlaadsysteem van Copal Handling Systems uit ’s-Heerenberg in gebruik; voor het automatisch lossen van jute zakken met koffiebonen uit zeecontainers. Het systeem wordt in gebruik genomen in de nieuwe koffiebranderij van Paris Brothers in Kansas-City, Verenigde Staten.

Paris Brothers is zich ervan bewust dat uitzonderlijke service cruciaal is om een concurrerende positie te behouden. Het bedrijf kampt met krapte op de arbeidsmarkt en kan moeilijk aan de benodigde werknemers komen. Automatisering van warehouse processen wordt gezien als een must; Paris Brothers wil van de nieuwe koffiebranderij een high-tech facility maken.

Temeer daar het lossen van containers met koffiebonen zwaar fysiek werk is, hecht het bedrijf veel waarde aan het automatiseren van dit onderdeel van het logistieke proces. Een Copal machine zal het zware werk overnemen en zo een efficiënt, constant en bedrijfszeker losproces garanderen. De los geladen jute zakken zullen worden gepalletiseerd, waarna ze in het magazijn worden opgeslagen voor verdere verwerking.

Volledig geautomatiseerd

Copal Handling Systems heeft een automatiseringsoplossing ontwikkeld voor het ontladen van zeecontainers met los geladen kartonnen dozen of zware jute zakken. Dit lossen is een uitermate tijdrovende, arbeidsintensieve, en fysiek belastende klus en daarmee een uitdaging voor veel logistieke bedrijven.

Het systeem is uitgerust met een 3D vision camera, lasersensoren en speciale software, die de inhoud van de container in één oogopslag herkennen. De producten worden uit de container gepakt met behulp van een speciale grijper en vervolgens op een drop-off-transportband geplaatst. Via een uitschuifbare transportband worden de producten naar de achterkant van het ontlaadsysteem getransporteerd voor opslag of verdere verwerking.

Tags:

Automatisch lossen, Automatisering, Containers lossen, Copal, Copal Handling Systems, Intralogistiek, Laden en lossen, Lossen containers, Zeecontainers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.