Linde Connect Desk optimaliseert inzet intern transportmaterieel

Linde presenteert het fleetmanagement systeem Connect Desk. Het systeem biedt met één druk op de knop inzicht in het gebruik van intern transportmaterieel, en maakt zo de weg vrij naar een optimale en efficiënte inzet van hef- en magazijntrucks.

Met Connect Desk wordt er een klein kastje in de hef- of magazijntruck geplaatst. Dit kastje geeft draadloos relevante informatie door tijdens de operatie; wie rijdt op welke truck, hoe wordt de truck gebruikt en hoe zit het met de productiviteit? Connect Desk houdt alle gegevens bij. Met één druk op de knop is alle data zichtbaar en krijgt de gebruiker inzicht in het huidige vlootbeheer en kan er worden ingespeeld op bijvoorbeeld pieken en dalen in het proces.

Ongeautoriseerd gebruik van de trucks is eveneens verleden tijd. Chauffeurs worden toegewezen aan een of meerdere trucks. Voordat zij deze kunnen starten, moeten zij de truck ‘activeren’ met behulp van een RFID tag. Zo rijdt altijd de juiste persoon met het juiste certificaat op de truck. Daarmee wordt voldaan aan de wetgeving en wordt de veiligheid verbeterd.

Connect Desk is zowel af-fabriek als achteraf in te bouwen op heftrucks, ongeacht het merk.

Tags:

Fleet management, Intern transport, Intralogistiek, Linde, Linde Connect Desk, MotracLinde, Vlootbeheer

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.