Scala Store legt sterke focus op retourlogistiek

Een groeiende retourstroom stelt steeds meer logistieke bedrijven voor nieuwe uitdagingen. De vraag naar slimme en betaalbare oplossingen neemt toe. Op de beursvloer van Logistica 2017 toont het Scala Store hoe een efficiënte inslag van goederen en een optimale retourlogistiek kunnen worden gerealiseerd.

E-logistics is booming. Steeds vaker worden goederen online besteld. Het is gemakkelijk, snel en je hoeft er de deur niet meer voor uit. Aan het succesverhaal zit echter ook een keerzijde. Met het toenemend aantal internetorders, neemt ook de retourlogistiek toe. Het Scala Store staat in het teken van de inslag van goederen in het magazijn, met een sterke focus op retourlogistiek.

Semiautomatisch containers lossen

Voor de inslag van de goederen wordt tijdens de demonstratie in belangrijke mate gebruik gemaakt van gemechaniseerde oplossingen. Zo wordt een semiautomatisch systeem getoond om containers – geladen met losse goederen – snel en zonder fysieke belasting te lossen.

Multifunctionele dataregistratie

Voor een snelle en foutloze verwerking van de retourstromen wordt onder andere een multifunctionele systeem getoond, waarmee de teruggekomen goederen aan alle zijden worden gescand. Het systeem maakt tevens – zonder de snelheid van het proces te beïnvloeden – een volumeberekening én een kleurenfoto, waarna alle informatie over de retouren automatisch worden opgeslagen.

Ergonomisch en veilig

Tevens wordt getoond hoe retourprocessen vereenvoudigd worden met een ergonomisch verantwoorde werktafel. Doordat alle benodigde middelen op binnen handbereik zijn, blijft het lopen beperkt. Een ergonomische inrichting van het station zorgt ervoor dat de medewerker niet vermoeid raakt, waardoor de werkzaamheden in minimale tijd worden uitgevoerd. De veiligheid tijdens de getoonde processen wordt gewaarborgd door onder andere flexibele aanrijdbeveiligingen en een veiligheidskantelhek.

Deskundig commentaar

De demonstraties op de Scala’s duren elk ongeveer twintig minuten en worden ieder uur herhaald. Een deskundige adviseur van de VeLa (Vereniging Logistiek Adviseurs) voorziet iedere demonstratie van commentaar. Vanaf het demoplein heeft beursbezoeker goed zicht op de nagebootste magazijnsituatie. Bovendien worden de gedemonstreerde processen op grote schermen in close-up getoond. Uiteraard is er na elke demonstratie voldoende tijd om dieper in te gaan op de getoonde (deel)processen.

Deelnemende leveranciers: Ambaflex, A-Safe, Hovuma Magazijnstellingen, Cartonmover/Pewisys, Euroroll, EVC (Verpakking), Haagh Protection, Still Intern Transport, Stow Nederland, Halo-Intra, TAWI, Datalogic en VeLa.

Logistica 2017

Logistica is de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Naast een groot en volledig exposantenaanbod heeft Logistica een uitgebreid inhoudelijk programma met congressen, seminars, demonstraties en informatieve tours. De beurs kent deze editie 4 Scala’s, die elk 1 van de aandachtsgebieden Move, Store, Pick en Deliver bestrijken. Meer informatie is te vinden via www.logistica-online.nl.
Gelijktijdig met Logistica vindt ICT & Logistiek www.ict-en-logistiek.nl plaats, de jaarlijkse vakbeurs voor ICT- toepassingen en -diensten in de logistieke keten.

Tags:

Intralogistiek, Logistica, Logistica 2017, Retourlogistiek, Scala Logistica, Scala Store

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.