Kloeckner Metals ODS Nederland kiest voor Hyster en Heffiq

Ter vervanging van een deel van de intern transportvloot bij Kloeckner Metals ODS Nederland levert Heffiq in totaal 8 nieuwe Hyster vorkheftrucks. Total cost of ownership en een uitmuntend serviceapparaat waren voor de multi-metal distributeur doorslaggevend in de keuze voor Heffiq.

Als één van de grootste multi-metal distributeurs van Nederland biedt Kloeckner Metals ODS Nederland – naast een zeer uitgebreid assortiment – een breed spectrum aan bewerkingen, vakkundig advies en een gestroomlijnde logistiek. Zeker bij de schaal waarop het bedrijf werkt, is die logistiek een gecompliceerde, veeleisende operatie. Jaarlijks verwerkt de onderneming een goederenstroom van enkele honderdduizenden tonnen, die dagelijks vanuit drie moderne magazijnen, in Barendrecht, Ridderkerk en Almelo, worden afgeleverd op 400 tot 500 verschillende adressen. “Er wordt volcontinu gewerkt, 24 uur per dag, 5 dagen per week”, vertelt technisch manager Antoni van Tienderen. “Daarbij moeten we blindelings kunnen vertrouwen op de inzetbaarheid van ons intern transportmaterieel.”

Uitmuntend serviceapparaat

De intern transportvloot van Kloeckner Metals ODS Nederland is sinds de crisis afgeslankt en afgestemd op de specifieke inzet op de vestigingen. “Van overcapaciteit is geen sprake. Mede daarom is stilstand uit den boze. Elke minuut stilstaan kost geld”, aldus Van Tienderen. Logisch dus, dat Kloeckner Metals ODS Nederland bij de jongste vervanging van een deel van haar leasevloot goed heeft gekeken naar het serviceapparaat van de leveranciers.
Van Tienderen: “Wij hanteren een meer-merken-beleid, waarbij we zoveel mogelijk werken met een drietal prefered suppliers. Die drie hebben we ook voor de meest recente vervanging benaderd. Onze uiteindelijke keuze voor Heffiq was, puur vanuit service-oogpunt bekeken, de meest logische. Op cruciale aspecten als responstijd en beschikbaarheid van spare parts steken ze met kop en schouder uit boven de rest van de markt.”

Laagste TCO

Niet alleen wat service betreft kwam Heffiq als beste uit de bus. “Het belangrijkste voor ons zijn de total cost of ownership, kort TCO”, vervolgt de technisch manager. “Mede dankzij de goede service, maar ook vanwege de betrouwbaarheid van de trucks kon Heffiq ons de scherpste prijs offreren. Vergeleken met de vervangen trucks besparen we enkele duizenden euro’s op jaarbasis.”
Daarnaast is er, zowel door het management als door de chauffeurs, gekeken naar ergonomie en veiligheid. Van Tienderen: “Als het aankomt op zaken als zicht, bediening, of comfort, is Hyster gelijkwaardig aan andere A-merken. Dat maakte de beslissing onder de streep alleen nog maar makkelijker.”

Acht nieuwe trucks

Heffiq levert in totaal 8 nieuwe Hyster vorkheftrucks; 4 compacte elektrische driewielers (type A1.5XNT) en 4 elektrische vierwielers (type J2.5XN). Voor een veilige inzet worden alle trucks onder meer voorzien van Bluespot verlichting.
De trucks worden geleased voor een periode van 84 maanden, waarbij de partijen een separaat servicecontract overeengekomen zijn. De trucks worden begin april uitgeleverd.

Tags:

Elektrotrucks, Heffiq, Heftrucks, Hyster, Hyster A1.5XNT, Hyster J2.5XN, Intralogistiek, Vorkheftrucks

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.