SSI Carrier ontvangt gerenommeerde Handling Award 2018

Een onafhankelijke jury heeft het innovatieve pouch sorter systeem van SSI Schäfer uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Warehousing, orderpicking en intralogistics’ van de felbegeerde Handling Award.

Hoogwaardig transport, voorraadbeheer, dynamische buffering, sequencing en sortering – met deze kenmerken voor geoptimaliseerde processen in e-commerce en omnichannel distributie overtuigde de SSI Carrier pouch sorter de jury. Op 9 oktober 2018 ontving de SSI Schäfer pouch sorter de Handling Award 2018 in de categorie Warehousing, order picking en intralogistics. De gerenommeerde sectorprijs wordt toegekend in vier categorieën en beloont nieuwwaarde en innovatie, klantgebruik, duurzaamheid en commerciële haalbaarheid van technische innovaties.
Naast de Handling Award 2018 is de SSI Carrier ook geclassificeerd als ‘Best of 2018’ in de Industriepreis 2018. De onderscheidingen onderstrepen volgens Michael Mohr, Executive Vice President Sales bij SSI Schäfer, de focus en de langetermijninvestering in product- en oplossingontwikkeling bij SSI Schäfer. “De SSI Carrier is volledig ontworpen voor om onze klanten een intelligente oplossing te bieden voor de huidige uitdagingen op het gebied van omnichannel-distributie”, aldus Mohr.

Meerdere voordelen

Het modulaire pouch sorter systeem is bedoeld voor parallelle verwerking van meerdere distributiekanalen en vooral geschikt als dynamische retourbuffer voor e-commerce. De sorter bereikt prestatiesnelheden tot 10.000 ladingdragers per uur en kan voor allerlei producten worden ingezet; van schoenen en elektronica, tot cosmetica en fashion. Het gewicht van de te sorteren goederen kan hierbij maximaal 3 kg zijn.
Het modulaire concept zorgt niet alleen voor gecontroleerd transport en een hoge opslagdichtheid, maar ook voor hoge beschikbaarheid en een snelle, betrouwbare orderverwerking. De nauwkeurigheid en foutpreventie van de toegepaste RFID-technologie garanderen een hoge betrouwbaarheid en processtabiliteit van het systeem.

Tags:

Handling Award, Handling Award 2018, Intralogistiek, SSI, SSI Carier, SSI Schäfer

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.