Digitale oplossingen verbinden en optimaliseren intralogistiek

Digitalisering biedt grote kansen voor de intralogistiek. Digitale en gekoppelde magazijnen vereenvoudigen processen en verhogen de productiviteit. Zowel kleinere als grotere bedrijven kunnen profiteren van digitalisering en connectiviteit. Als de digitale en fysieke wereld goed met elkaar verbonden zijn, vormen ze beide een hogere intelligentie die de processen aanzienlijk optimaliseert en de magazijnproductiviteit naar een hoger niveau tilt.

Jungheinrich bestuurslid voor marketing en verkoop Christian Erlach legt uit: “Met op maat gemaakte digitale oplossingen kunnen we onze klanten nog succesvoller maken. Door verschillende soorten informatie met elkaar te verbinden, creëren we nieuwe oplossingen die onze klanten nog efficiënter maken. De tijd is gekomen dat elk bedrijf – of het nu een wereldspeler, een middelgrote onderneming of een klein bedrijf is – zijn processen kan digitaliseren en verbinden op een manier die winstgevend is en werkt aan het verbeteren van zijn concurrentiepositie. Jungheinrich biedt hiervoor de meest geschikte digitale oplossing.”

Telematicabox in elke truck

Vanaf 2019 wordt elke Jungheinrich truck uitgerust met een geïntegreerde telematicabox. Klanten van Jungheinrich krijgen een uitgebreid overzicht van hun trucks en de inzet. Bestaande trucks kunnen achteraf worden uitgerust met de box. Dankzij het netwerk dat zo ontstaat, kan Jungheinrich zijn klanten in de toekomst nog beter van dienst zijn. Betere en snellere informatie door middel van systeemmeldingen kan de stilstandtijd tot een minimum beperken. Reactietijden worden versneld en de benodigde voorbereidingen voor onderhoud kunnen tijdig worden getroffen. Via Call4Service kunnen klanten de klantenservice van Jungheinrich op elk moment bereiken – online, of via de app – en hebben ze toegang tot een volledig overzicht van hun openstaande en vroegere service calls.

Vlootbeheer

In samenwerking met I.D. Systems brengt Jungheinrich dit jaar een nieuw, uitgebreid vlootbeheersysteem uit. Deze samenwerking combineert de expertise van Jungheinrich op het gebied van intralogistiek met een beproefd, uitgebreid en fabrikantonafhankelijk fleetmanagement systeem. Het systeem biedt een duidelijke analyse van de vlootgegevens en stelt de klant in staat om de productiviteit en veiligheid in het magazijn duurzaam te verhogen. Het kan individueel worden aangepast aan de specifieke eisen van de klant en is modulair uitbreidbaar. Een GPS-locatie en de detectie van hefmogelijkheden kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. Met de business intelligence tool “Power Fleet IQ” is het mogelijk om het vlootbeheer te koppelen aan bestaande systemen die de klant gebruikt, om zo een overzicht te krijgen van de vloot op verschillende locaties. Dit betekent dat Jungheinrich zijn klanten ook in de toekomst de best mogelijke keuze aan digitale fleetmanagement oplossingen zal blijven bieden.

Battery management 2.0

Dankzij Battery management 2.0 biedt Jungheinrich zijn klanten een permanent overzicht van de status van alle lithium-ion en loodzuur batterijen. Het nieuwe online accu-informatiesysteem maakt een gedetailleerde evaluatie van de stamgegevens en de rapportage van bedrijfsfouten op basis van netwerkladers SLH 300 mogelijk. Zo draagt het systeem bij aan een langere levensduur van de accu en worden extra kostenbesparingen mogelijk.

Energiebeheer

Met het nieuwe energiemanagementsysteem kunnen Jungheinrich-klanten het energieverbruik in de toekomst actief controleren. Dankzij dit intelligente systeem is het mogelijk om lithium-ion accu’s te gebruiken op plaatsen waar bestaande elektriciteitsnetten deze voorheen niet konden ondersteunen – zelfs zonder de elektrische infrastructuur van het magazijn aan te passen.
De Jungheinrich laders van het type SLH 300 maken het voor het totale systeem van de klant mogelijk om sneller te reageren op veranderende stroombelastingen. Door deze intelligente oplading wordt de beschikbaarheid en levensduur van lithium-ion accu’s verhoogd en kunnen onnodige kosten worden vermeden.

Tags:

Batterij management, Digitalisering, Energiebeheer, Fleet management, Intralogistiek, Jungheinrich, Vlootbeheer

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.