Still introduceert compacte krachtpatser voor horizontaal transport

Still’s productfamilie van elektrische laagheffende pallettrucks is uitgebreid met een nieuwe truck voor eenvoudige horizontale transporten over korte afstanden. De nieuwe Still ECU 15 C laagheffende pallettruck verplaatst lasten tot 1,5 ton.

Gebruikers profiteren van een optimale ergonomie: niet alleen doordat rijden, heffen en dalen vollledig elektrisch en zonder fysieke inspanning plaatsvindt, maar ook dankzij het doordachte disseldesign met intelligent gepositioneerde bediening. De compacte, wendbare krachtpatser blijkt een effectieve hulp in talloze inzetsituaties in de industrie, handel en logistiek; zeker als de beschikbare ruimte beperkt is.
“Met zijn nieuwe features vervangt de ECU 15 C laagheffende pallettruck de klassieke handpallettruck”, stelt Kai von Berg, hoofd product management magazijntrucks bij Still. “Dit compacte ‘power pack’ maakt het horizontaal transport van lasten in de toekomst niet alleen eenvoudiger en gemakkelijker, maar ook productiever. Talloze functies maken het dagelijkse werk voor de operator lichter en bieden tegelijkertijd een mogelijkheid om de omslagprestaties en handling van goederen te verhogen.”

Allesbehalve krachttoer

Het bedienen van de nieuwkomer is allesbehalve een krachttoer: waar een conventionele handpallettruck met behulp van spierkracht wordt verreden en de bediener voor het heffen en dalen van de last handmatig de hydrauliekpomp moet bedienen, kan de operator van de ECU 15 C zijn krachten sparen. Een elektrische ondersteuning voorziet in een eenvoudige, snelle en veilige uitvoering van zowel het transporteren, het heffen als het laten dalen van lasten tot 1,5 ton. Het lage eigengewicht van slechts 200 kg, inclusief accu, maakt de Still ECU 15 C uitermate geschikt voor inzet op tussenvloeren, het verplaatsen van goederen via liften, en om mee te nemen in de vrachtwagen; met name wanneer goederen worden geladen en gelost met behulp van een laadklep. Doordat de truck uiterst stil is, kan hij ook probleemloos worden ingezet in openbare ruimtes of in een omgeving waar klanten aanwezig zijn.

Maximale beschikbaarheid

De pallettruck wordt aangedreven door een betrouwbare, krachtige en onderhoudsarme 24 Volt tractiemotor. Verder is de truck uitgerust met een onderhoudsvrije gelbatterij, die een maximale capaciteit levert van 85 Ah. Gecombineerd met een extreem laag energieverbruik, van slechts 0,39 kW /h, garandeert het power pack een lange inzetduur en een maximale beschikbaarheid. Daarbij informeert het display de gebruiker voortdurend over de actuele laadtoestand van de accu. Bovendien zijn tussenladingen van de batterij op elk gewenst moment probleemloos mogelijk via de ingebouwde lader.

Veiligheid en ergonomie

Een veilige inzet van de ECU 15 C is te allen tijde gewaarborgd. Zo biedt een verlaagd chassis maximale veiligheid voor de bediener. Twee stabilisatiewielen aan de zijkanten zorgen voor een veilig rijgedrag van de truck. De lepels van de laag heffende pallettruck zijn versterkt om een lange levensduur te garanderen. Om de vork snel en veilig in de pallet te kunnen rijden, heeft Still de vorkpunten afgerond. Geïntegreerde inrijdrollen vereenvoudigen de handling van dubbeldecks pallets en maken zo hogere omslagsnelheid mogelijk.
Uiteraard is er ook gekeken naar de ergonomie, die bij het ontwerp van de nieuwe Still ECU 15 C topprioriteit kreeg. Het slimme ontwerp van de disselkop maakt een moeiteloze, intuïtieve bediening mogelijk, zowel voor rechts- als linkshandige gebruikers. Om de last te heffen of dalen, hoeft de bediener zijn of haar handen niet te verplaatsen. Deze kunnen te allen tijde veilig aan de disselgrip blijven.

Onovertroffen

Met zijn compacte afmetingen en zijn grote flexibiliteit en wendbaarheid, scoort de truck extra punten in krappe werkomgevingen. De L2-maat is kleiner is dan 510 mm, terwijl de draaicirkel van de snelle magazijnhulp met slechts 1.540 mm extreem klein is. Inzet in gangpaden van slechts 1.880 mm kis voor de ECU 15 C geen probleem. Daarmee is de nieuwkomer volgens de fabrikant onovertroffen, zelfs in krappe magazijnzones en smalle gangpaden. Toegang tot de truck is bijzonder slim geregeld door Still: de gemakkelijk toegankelijke noodstop zorgt niet alleen voor een veilige werking van de truck, maar fungeert tevens als sleutel om de pallettruck correct te parkeren of opnieuw in gebruik te nemen.

Tags:

Elektrische palletwagen, Elektro palletwagen, Elektropallettruck, Elektropallettrucks, Intralogistiek, Still, Still Benelux, Still ECU, Still ECU 15C

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.