Still introduceert smalle en dubbeldeks pallettrucks voor zware inzet

Still heeft haar programma compacte en veelzijdige pallettrucks met uitklapbaar platform uitgebreid met de EXH-SF en EXD-SF (dubbeldek) modellen voor inzet in het zwaardere segment.

De EXD-SF 20 neemt twee maal 1 ton op mast- en steunpootheffing, terwijl de EXH-SF 20/25 geschikt zijn voor enkelvoudige lasten van 2 en 2,5 ton. De nieuwe pallettrucks borduren voort op de bestaande modellen en zijn met hun breedte van slechts 720 mm de smalste op de markt.

Still EXD-SF 20

De dubbeldekstruck rijdt met zijn twee lasten maximaal 10 km/u. Dankzij Still Dynamic Drive Control stemt hij automatisch de snelheid af op het laadgewicht en de hefhoogte. Zodra de hefhoogte boven de 1.800 mm uitkomt, schakelt de EXD-SF over op de langzame modus om een veilige werking te garanderen. De dubbeldekstruck kan worden uitgerust met een lastbeschermrek voor extra veiligheid en zekerheid, zodat de zijsteunen ook op een hefhoogte van meer dan 1.800 mm uitgeklapt kunnen blijven. Dankzij de dubbeldeks functies zorgt de EXD-SF voor extra efficiëntie bij het laden en lossen van vrachtwagens op laaddocks, in de expeditieruimte en in het magazijn.

Still EXH-SF 20/25

Voor enkelvoudig en snel horizontaal transport biedt Still met de EXH-SF vijf verschillende prestatiepakketten voor maximumsnelheden van 6, 8, 10, 12 of 14 km/u. Bovendien beschikken al deze machines over een ingebouwd Curve Speed Control assistentiesysteem dat de snelheid automatisch aanpast aan de actuele stuurhoek. Zo wordt elke bocht automatisch een veilige bocht.

Uniek verend platform

De EXH-/EXD-SF modellen zijn alle voorzien van een innovatieve, luchtgeveerde platformdemping met ingebouwde compressor. Hiermee is het veercomfort makkelijk en persoonlijk instelbaar. De zijsteunen zijn met één hand in hoogte verstelbaar en maken de trucks onovertroffen ergonomisch en comfortabel.
De lage opstaphoogte en de optimale zichtbaarheid van de vorkpunten bieden extra gemak en veiligheid bij dagelijks gebruik. Voor een hogere snelheid als meelooptruck is de combi-dissel leverbaar. Deze vergroot de afstand tot de truck en verhoogt de snelheid van 4 naar 6 km/u. Alle rij-, hef- en stuurprocessen kunnen door zowel links- als rechtshandige gebruikers gelijktijdig met één hand worden bediend via de ergonomische bediening op de disselkop.

Optimale tractie op laaddocks

Het doordachte chassis met een, door Still verder verbeterd stabiliteitssysteem, zorgt voor maximaal rijcomfort, zijdelingse stabiliteit en optimale tractie. Het slanke ontwerp optimaliseert het laden en lossen van vrachtwagens en blijft met slechts 720 mm ruim binnen de smalle zijde van een europallet. De 5-punts wielconfiguratie met centraal geplaatst aandrijfwiel en zijdelingse steunwielen, zorgen voor maximale tractie en stuurcontrole op laadbruggen en dockboards.

Sterk en zuinig

De verschillende rijprogramma’s zoals extra energiezuinig of een juist zeer krachtige boost, zijn te selecteren via een helder en informatief 4,5-inch kleurendisplay.  De pallettrucks zijn leverbaar met met loodzuur- of Li-ion-accu’s. De Li-ion accu’s zijn probleemloos tussentijds oplaadbaar en maken een inzet van 24/7 mogelijk zonder batterijwissel. Wie liever kiest voor conventionele loodzuurbatterijen kan deze naar wens eenvoudig zijdelings wisselen. Dankzij het lage energieverbruik en de lange onderhoudsintervallen zorgen de nieuwe STILL EXD-SF20 en EXH-SF 20/25 voor een hoge beschikbaarheid en lage bedrijfskosten.

Tags:

Intralogistiek, Magazijntrucks, Pallettruck, Pallettrucks, Still, Still EXD-SF, Still EXH-SF, Still Intern Transport

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.