STILL lanceert nieuwe serie stapelaars op CeMAT 2018

Tijdens CeMAT 2018 lanceert Still een compleet nieuwe serie stapelaars. De nieuwe range ECV meeloopstapelaars telt in totaal drie modellen. Naast de basisuitvoering, de ECV 10, worden een compacte C-variant en een stapelaar met initiaalheffing, de ECV 10i, gepresenteerd.

De nieuwe stapelaars zijn speciaal ontworpen voor de lichtere inzet, bijvoorbeeld in de detailhandel, of – als instapmodel – voor sporadisch gebruik in een magazijnomgeving. Ook kunnen de nieuwkomers uitstekend worden ingezet als mobiele werktafel, bijvoorbeeld bij sorteerstations, of voor lichte orderverzamel werkzaamheden.

De ECV 10i met initiaalheffing kan tot 1.200 kg transporteren. Elektrisch rijden, heffen en dalen verhogen hierbij de omslagprestaties aanzienlijk.

De maximale hefcapaciteit van de ECV 10 bedraagt 1.000 kg. De ECV 10i met initiaalheffing kan zelfs tot 1.200 kg transporteren. Elektrisch rijden, heffen en dalen verhogen hierbij de omslagprestaties aanzienlijk. Met hefhoogtes tot 3.277 meter wordt bovendien de beschikbare ruimte optimaal benut.De ECV-serie wordt verder gekenmerkt door een hoge stabiliteit dankzij de 4-wiel ophanging. Deze garandeert een veilige stand; ook als er op hoogte wordt gewerkt.

Hoge beschikbaarheid

De geïntegreerde accu is volledig ingekapseld, zodat er geen schadelijke gassen vrijkomen. Afhankelijk van het voertuig levert de accu tot 120 Ah. Dankzij de eveneens geïntegreerde lader kunnen de nieuwkomers op elk gewenst moment en op vrijwel elke plaats worden opgeladen via een standaard stopcontact. Een centraal acculaadstation is dus overbodig, zodat een flexibele inzet en een nog hogere beschikbaarheid gewaarborgd zijn. Standaard zijn de nieuwe stapelaars voorzien van een accustatus-display dat ook het aantal bedrijfsuren aangeeft.

Optimaal zicht en eenvoudig manoeuvreren

Dankzij zijn compacte bouw kan de STILL stapelaar, type ECV 10, ook in een krappe werkomgeving moeiteloos uit de voeten.

De speciale mast (een tele-mast voor de ECV 10 en een mono-mast voor de C-variant) en de uit het centrum gepositioneerde dissel bieden de bediener optimaal zicht op de vork en de werkomgeving. Het doorzicht door de mast is eveneens geoptimaliseerd. Dit zorgt voor maximale veiligheid en een snelle, soepele handling van de last onder alle omstandigheden.|
De stapelaars zijn bovendien bijzonder eenvoudig te manoeuvreren. Zelfs bij volle belasting, dankzij het geringe eigen gewicht. Ook bij mechanisch sturen volstaat dan slechts lichte stuurkracht, doordat de druk op het aandrijfwiel minimaal is. Zo worden lichte stapelwerkzaamheden eenvoudig uitgevoerd. De elektrische ondersteuning ontlast hierbij de bediener en maakt hoge omslagprestaties mogelijk.

Compacte afmetingen

De STILL stapelaars overtuigen met hun zeer compacte bouw. Zelfs in de meest krappe omgeving komen de trucks moeiteloos uit de voeten. De compacte afmetingen weerspiegelen zich onder meer in de geringe gangpadbreedte, van slechts 2.219 mm, en een draaicirkel van 1.450 mm. Voor de C-variant zijn de waarden zelfs nóg lager: respectievelijk 2.100 mm en 1.337 mm.
Standaard is de ECV-range voorzien van tandem loopwielen. Deze maken het mogelijk om de goederen ook bij kleine oneffenheden in de vloer soepel en veilig te transporteren.

Tags:

CeMAT, CeMAT 2018, Intralogistiek, Stapelaar, Stapelaars, Still, Still Benelux, Still ECV

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.