Overname Vanderlande door Toyota Industries Corporation

Toyota Industries Corporation (TICO) heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Vanderlande – wereldwijde marktleider in logistieke transportsystemen voor luchthavens, magazijnen en distributiecentra – van de huidige eigenaar NPM Capital. Met de overname vormen beide partijen samen een wereldwijde toonaangevende full range leverancier van material handling oplossingen – van handmatig tot volledig geautomatiseerd.

De overeenkomst past in de strategische ambitie van TICO om de aanwezigheid in geautomatiseerde goederenbehandeling te vergroten en volgt kort op de onlangs aangekondigde overname van Bastian Solutions in Noord-Amerika. De wereldwijde leidende positie van TICO als leverancier van totaaloplossingen binnen material handling wordt hiermee versterkt.

Vanderlande, opgericht in 1949 met het hoofdkantoor in Veghel, levert oplossingen in meer dan 105 landen en heeft vestigingen in 30 van hen. Vanderlande bouwde continu voort op innovatieve systemen, intelligente software en life-cycle services, wat tot een aanzienlijke groei over de afgelopen jaren heeft geleid en ervoor heeft gezorgd dat nauwe banden met belangrijke klanten de toekomst van het bedrijf verzekeren.

TICO’s managing officer en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vanderlande, Norio Wakabayashi: “Vanderlande vult ons huidige aanbod aan dankzij een volledig assortiment van geïntegreerde geautomatiseerde material handling oplossingen. Daarnaast zien we een sterke strategische match met ons uitgebreide verkoop- en servicenetwerk. Deze overname creëert een nog sterkere, wereldwijde dekking in bijna alle markten waar automatisering een rol speelt.”

Vanderlande’s CEO Remo Brunschwiler voegt hier aan toe: “Vanderlande is verheugd te worden overgenomen door een dusdanig zeer succesvolle, strategische partner. De financiële kracht achter TICO en de wereldwijde aanwezigheid helpt Vanderlande met het bereiken van duurzame rendabele groei.”

NPM Capaital’s Managing Director Bart Coopmans concludeert: “NPM Capital heeft sinds 1988 een lange termijn focus met betrekking tot investeren in Vanderlande. We hebben voortdurend steun verleend aan investeringen in de organisatie en technologische mogelijkheden en dat heeft in de leidende positie van Vanderlande geresulteerd. De intrede van Toyota als een sterke, strategische aandeelhouder stelt Vanderlande in staat om de volgende stap in de verdere groei te nemen.”

De overname door TICO is volledig goedgekeurd en wordt gesteund door de raad van bestuur en de Ondernemingsraad van Vanderlande. Vanderlande behoudt naam en huisstijl en blijft de activiteiten als zelfstandige eenheid uitvoeren.

De transactie wordt volgens de gebruikelijke goedkeuringen van toezichthouders gesloten en wordt tijdens het tweede kwartaal van 2017 verwacht.

Tags:

Overname, TICO, Toyota, Vanderlande, Vanderlande Indsutries

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.