Lekkerland verlengt samenwerking met Toyota Material Handling

Met de ondertekening van een nieuw contract verlengen Lekkerland Nederland en Toyota Material Handling hun samenwerking over de interne transportvloot en de bijbehorende service-activiteiten.

Als groothandel en logistiek dienstverlener voor de convenience-handel levert Lekkerland diensten aan tankstations, kiosken en ketens zoals BackWERK, Bakker Bart en Hema. “In al onze distributiecentra werken we ruim 6 dagen in de week met 2 ploegendiensten”, vertelt Peter Korte, Directeur Operations bij Lekkerland. “De interne transportvloot speelt hierbij een cruciale rol. Daarom is het zo belangrijk om gezamenlijk na te denken over de meest optimale inzet van de vloot.” Daarbij vertrouwt de onderneming al jaren op de expertise van Toyota Material Handling. Onlangs verlengden beide partijen hun samenwerkingsovereenkomst.

Peter Korte, directeur operations bij Lekkerland (links) en Pieter Bos, sales directeur bij Toyota Material Handling ondertekenen het nieuwe contract.

Meer capaciteit en inzicht

In overleg is bepaald de batterijcapaciteit te vergroten, waardoor het niet nodig is om tussentijds te laden. Nieuwe trucks worden daarnaast voorzien van het Toyota I_Site vlootmanagementsysteem. Dit zal meer inzicht bieden in de inzet van de vloot, waardoor verdere optimalisatie nog eenvoudiger wordt. De verlengde samenwerking bouwt zo voort aan een toekomstbestendige relatie waarin flexibiliteit, optimalisatie en duurzame investeringen een belangrijke rol spelen.

Succesvolle service samenwerking

Hendrik Metz, Manager Logistic Support bij Lekkerland, voegt toe: “In alle jaren dat we met Toyota samenwerken zijn we altijd op zoek gegaan naar een werkwijze waar beide partijen van profiteren. Voor de service kunnen we bijvoorbeeld vertropuwen op een vaste monteur. Mede daardoor is er geen stilstand en dat is essentieel voor ons. Vanwege deze aanpak is het een bewuste keuze geweest om het onderhoud bij Toyota onder te brengen. Het is voor beide partijen op deze manier een win-win situatie.”

Duurzaamheid

Zowel Lekkerland als Toyota zien duurzaamheid als een positieve business case. Zo ontving Lekkerland in 2018 als een van de eerste bedrijven in Nederland de 3e Lean & Green Star. Peter Korte legt uit: “We verbeteren continu, we bekijken hoe we steeds efficiënter en groener kunnen worden.” Deze koers sluit perfect aan bij de visie van Toyota Material Handling, waarin Kaizen en Lean verankerd zijn in de fundamenten van de organisatie. Korte: “Wat dat betreft zitten we op de juiste lijn en zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Tags:

Intern transport, Intralogistiek, Lekkerland, Toyota, Toyota Material Handling, Toyota Material Handling Nederland

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.