• Trône heftruckstoel instelbaar

Trône Memorystoel wereldprimeur op CeMAT 2018

Trône Seating uit Zaltbommel brengt met de introductie van de Trône Memorystoel een wereldprimeur op de CeMAT 2018 in Hannover. De volledig elektrisch instelbare heftruckstoel onthoudt de voorkeuren van zijn ‘bezitter’ en zorgt dat de stoel altijd correct ingesteld staat. Diverse optionele en unieke kenmerken, zoals trillingsmeting en de Wake Up Call, completeren het bijzondere concept.

Na enkele jaren van ontwikkeling onthult Trône Seating op de vakbeurs CeMAT in Hannover (Hal 26, stand G17) de Trône Memorystoel, de eerste elektrisch verstelbare heftruckstoel mét geheugen in de markt. Dat gebeurt op 23 april a.s. “Goed zitten op de vorkheftruck is van levensbelang voor de chauffeur”, stelt directeur-eigenaar Frans-Jozef van Seumeren van Trône Seating. “Dat betekent dat je niet alleen een goede stoel moet bieden met alle relevante instelmogelijkheden en schokdemping, maar ook ervoor moet zorgen dat de chauffeur makkelijk over die juiste instellingen blijft beschikken. Vooral als een truck meerdere gebruikers kent, schiet het correct instellen van de stoel er vaak bij in.”

Gezond en veilig werken 

Ergonomische heftruckstoel

Goed en ergonomisch zitten op de heftruck is van vitaal belang. Bij de Trône Memorystoel is de correcte afstemming op het lichaamsgewicht van de chauffeur eenvoudig automatisch of semi-automatisch instelbaar.

De volledig nieuw ontwikkelde Trône heftruckstoel draagt door zijn bijzondere karakter actief bij aan gezond en veilig werken. Hij beschikt standaard over 4 elektromotoren die via de intuïtieve knopbediening aan de zijkant van de stoel zijn te bedienen. Zo zijn alle ergonomisch belangrijke posities instelbaar zoals vooruit/achteruit, neiging van de rugleuning, lengteverstelling van het zitvlak en de neiging van het zitvlak. Een optionele 5e motor regelt de instelling van de lendensteun. Met een keus aan zit- en rugzijwangen is hij eenvoudig af te stemmen op de arbeidsomstandigheden. Uiteraard stemt de Trône zelf automatisch de juiste mate van schokdemping af op het lichaamsgewicht van de chauffeur, maar er is ook een semi-automatische demping leverbaar.

Unieke applicaties en software 

Trône heftruckstoel met geheugen

De elektrische verstelling regel je met intuïtieve knopbediening. De geheugenkeuze is mogelijk via knopdruk als Bluetooth en via koppeling aan de e activatie van de heftruck met pincode, persoonlijke toegangspas of transponder.

Uniek aan de nieuwe heftruckstoel is de software en bijbehorende optionele applicaties. Zo kent de Trône een geheugen voor de persoonlijke instellingen (tot 999 chauffeurs) en is dit geheugen eenvoudig oproepbaar via de smartphone of te koppelen aan de digicard, transponder of inlogcode van de truckactivatie.
Daarnaast biedt de memorystoel Track & Trace functionaliteit, rijgedragmonitoring, trillingsmeting, servicemodule en een Wake Up Call. Frans-Jozef van Seumeren: “Ook al zit je als een vorst op deze stoel, de Wake Up Call werkt als een reminder. Hij waarschuwt om niet uren achter elkaar dezelfde zithouding te hebben, maar ook andere bewegingen te maken. Met de Trône Memorystoel zet je een serieuze stap naar preventie van werk gerelateerde klachten.”

Advies over zitten
Trône Seating BV biedt naast het leveren van de TRÔNE Memorystoel ook expertise en advies aan als het gaat om goed en veilig zitten. De bedrijfsnaam is weliswaar jong, maar het team beschikt over 42 jaar ervaring in de engineering, samenstelling en verkoop van ergonomisch optimaal zit- en werkcomfort.

 

Tags:

Ergonomie, Gezondheid, Stoel, Trone, Veiligheid

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.