Veiligheid voorop in witgoedmagazijn van Coolblue

Online retailer Coolblue heeft zijn distributiefaciliteiten in Tilburg uitgebreid door 36.000 vierkante meter aan het bestaande distributiecentrum te bouwen op bedrijvenpark Vossenberg-West II. De uitbreiding was nodig omdat het bedrijf sinds oktober 2015 is begonnen met het zelf thuisbezorgen van het witgoed. De dienst CoolblueBezorgt is volgens Coolblue succesvol en klaar voor een verdere uitrol.

In één van de nieuwe hallen worden de wasmachines en andere grote keukenapparatuur op een hoogte van ruim 10 meter dubbeldiep opgeslagen in palletstellingen met draadroosterlegborden van SSI Schäfer (circa 9.400 palletplaatsen). Daarbij zijn de goederen aan beide zijden van het gangpad toegankelijk en maakt de orderverzamelaar gebruik van een reachtruck met witgoedklem. Zo kan het witgoed op hoogte, veilig én nauwkeurig – zonder gebruik te maken van pallets – worden getransporteerd en opgeslagen.  Een bijzondere en niet alledaagse toepassing.

De uitbreiding bij Coolblue volgt op een eerdere groei in 2015, toen werd begonnen met de realisatie van 25.000 vierkante meter distributieruimte. Na de recente uitbreiding beslaat het distributiecentrum 60.000 vierkante meter. Magazijninrichter SSI Schäfer is verantwoordelijk voor de levering van de magazijnstellingen en kunststof magazijnbakken.

Tags:

Magazijn, Magazijninrichting, Opslag, Reachtruck, Reachtrucks, SSI Schäfer, Veiligheid, Voorzetapparatuur, Warehouse, Warehousing, Witgoed

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.