IFOY 2016 Award uitreiking: vijf winnaars

De prestigieuze IFOY Awards 2016 zijn toegekend aan BYD, Crown, Jungheinrich en SSI Schäfer. In vijf verschillende categorieën, met in totaal 13 genomineerde trucks en systemen, moest de internationale vakjury een vaak moeilijke keuze maken.

In de categorie ‘Vorkheftrucks tot 3,5 ton’ was het volgens juryvoorzitter Anita Würmser een close finish, waarbij BYD uiteindelijk aan het langste eind trok. De Chinese heftruckfabrikant ontving de award voor de ECB 18C elektrische vorkheftruck met lithium-ijzerfosfaat batterij.

Jungheinrich had het geluk om twee prijzen in ontvangst te mogen nemen. Eén in de categorie ‘Special trucks’ – voor de EJQ 325, die exclusief ontworpen is voor Deutsche Bahn – en één voor de EKX 516 smalle gangentruck.

Crown behaalde een award in de categorie ‘Laagheffende magazijntrucks’, met de RT 4020 pallettruck. Nieuwkomer SSI Schäfer won in de categorie ‘Intralogistics Solutions’, met de Wezel AGV.

Meer dan 400 bezoekers waren tijdens de feestelijke uitreiking aanwezig. Zij hoorden dat de marges volgens de internationale jury zeer krap waren. Dat bleek de belangrijkste reden waarom Still en Toyota ditmaal buiten de prijzen vielen. “Maar dat neemt niet weg dat een nominatie wel degelijk aangeeft dat ook zij winnaars zijn”, verklaarde Würmser.

Logistics Inside Europe was eveneens aanwezig op de uitreiking en legde de hoogtepunten vast op beeld.

Tags:

BYD, Crown, IFOY, IFOY Award, IFOY Awards, Jungheinrich, SSI Schäfer

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.