UniCarriers breidt reachtruckserie uit met de UHD 160

De UniCarriers Tergo reachtruckserie is uitgebreid met de Tergo UHD 160. De nieuwkomer heeft een draagvermogen van 1.600 kg en een maximale hefhoogte van 10,8 m. Met de nieuwe reachtruck richt UniCarriers zich vooral op toepassingen in de logistiek en industrie, waar een hoge omslagsnelheid en hoge stapelhoogtes moeten worden gehaald. De talrijke veiligheidsfeatures van de UHD 160 zorgen hierbij voor maximale stabiliteit van zowel de truck als de mast, stelt de fabrikant.

De prestaties van de nieuwe Tergo UHD 160 komen volgens UniCarriers vooral tot hun recht bij veeleisende taken en het werken in meerdere ploegen. In de standaarduitvoering haalt de reachtruck een maximumsnelheid van 12,5 km/u, optioneel kan hij versnellen tot 14,5 km/u. Indrukwekkende hef- en daalsnelheden en het vermogen om pallets met een gewicht tot maar liefst 1.000 kg op meer dan 10 m hoogte te stapelen, maken de UHD 160 ideaal voor de intensieve, veeleisende inzet.

Optimale stabiliteit voor maximale prestaties

Dankzij nieuwe stabiliteitsprogramma’s levert de truck bovendien betere prestaties. Dit gebeurt onder andere via het S3 Soft Motion System. Rekening houdend met verschillende parameters, zoals de actuele hefhoogte, controleert het systeem het reachen en neigen van de hefmast en de sideshift. Hierdoor wordt optimale stabiliteit gewaarborgd. S3 wordt aangevuld met het Mast Tilt Control System (MTC). Dit systeem stabiliseert de mast en reduceert trillingen met maar liefst 80 procent. De in- en uitslag van pallets kan zo veiliger en aanzienlijk sneller plaats vinden. Bij het positioneren van pallets op het juiste opslagniveau wordt de gebruiker ondersteund door het verbeterde Level Assistance System (LAS). LAS analyseert de besturingscommando’s, zodat de vorken automatisch en exact op het juiste niveau stoppen.

Sterk in de ploegendienst

Bij het werken in meerdere ploegen mag het wisselen van accu’s niet onnodig lang duren. Met het semi-automatische Fast Track Powerplus Systeem, optioneel leverbaar op de Tergo UHD 160, kan de batterij binnen een minuut worden gewisseld. Hierbij wordt een geladen batterij automatisch in de truck geplaatst en wordt de lege batterij verplaatst en aangesloten op een beschikbaar laadstation. Kenmerkend voor de Tergo-familie, en zo ook voor de UHD 160, is de ergonomische en comfortabele manier van werken. De belangrijkste kenmerken zijn de lage opstap, de elektrisch verstelbare vloerplaat en de meervoudig verstelbare stoel met kantelende rugleuning. Om de truck te besturen wordt gebruik gemaakt van het geoptimaliseerde en ergonomisch vormgegeven ministuur, dat geïntegreerd is in de linker armleuning. De multifunctionele ErgoLogic joystick stuurt alle hydraulische functies aan.

Tags:

Intralogistiek, Magazijntruck, Magazijntrucks, Reachtruck, Reachtrucks, Tergo, Tergo UHD 160, UniCarriers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.