Crown WP 3010 wint best-in-class product award

De WP 3010 van Crown ontving onlangs een International Design Excellence Award (IDEA) van de Industrial Designers Society of America (IDSA). Een expert panel riep de elektrische pallettruck uit tot winnaar in de categorie ‘Commercial & Industrial Products’.

Volgens de jury zet de pallettruck nieuwe maatstaven voor productkwaliteit en gebruiksvriendelijk ontwerp, met een best-in-class product als resultaat.
De WP 3010 is een uitzonderlijk compacte en manoeuvreerbare toevoeging aan de WP 3000-serie van de fabrikant. Met een gewicht van 279 kg (exclusief batterij) is de truck uitzonderlijk licht, maar toch robuust en extreem krachtig. Een korte voorbouw van 500 mm maakt eenvoudig manoeuvreren in krappe ruimten mogelijk. Hoewel de pallettruck een hefvermogen heeft tot maar liefst 1,6 ton, is de truck zo ontworpen dat hij in een volle vrachtwagen past zonder waardevolle laadruimte in beslag te nemen. Het is bovendien mogelijk om de WP 3010 in een onderbouwkist op te bergen en te transporteren.

Meer dan 100 awards

“Het feit dat ons werk op waarde wordt geschat door bekende designers, stimuleert ons opnieuw om door te gaan met onze succesvolle ontwerpaanpak”, reageert Jim Kraimer, Director Industrial Design bij Crown. In de afgelopen decennia ontvingen de trucks van Crown meer dan 100 awards van internationaal gerenommeerde designinstituten en -verenigingen, waaronder 23 IDEA awards. In het voorjaar van 2018 won de WP 3010 ook al de prestigieuze iF Design Award van iF International Forum Design.

Tags:

Crown, Crown WP 30110, Elektrische palletwagen, Elektropallettruck, IDEA award, Intralogistiek, Magazijntrucks

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.