Alltricks.fr kiest opnieuw voor Savoye dochter Prodex

Prodex, specialist in dynamische opslagsystemen en dochteronderneming van Savoye, heeft de opdracht verkregen om de logistieke systemen te leveren voor het nieuwe magazijn van Alltricks.fr in Châteaudun, Frankrijk. De online leverancier van fietsen en fietsproducten grijpt in om de exponentiele groei op te kunnen vangen.

In 2014 kende Alltricks.fr een ongekende omzetgroei van 80%. Het bedrijf bestond toen net zes jaar en noteerde al een omzet van € 30 miljoen. Het 7.000m2 tellende magazijn in Maurepas werd daardoor te klein en uiteindelijk besloot het bedrijf om in 2016 te verhuizen naar een 13.000m2 tellend magazijn in Châteaudun. Om de groei in de online verkoop op te kunnen vangen vroeg de e-retailer Prodex om de dynamische magazijnsystemen te leveren, zoals het bedrijf eerder had gedaan voor het magazijn in Maurepas.

“In 2014 namen wij een gemechaniseerd systeem in gebruik, waarmee 1.500 pakketten per dag verwerkt werden. In de piekperioden, zoals tijdens de Tour de France, liep dat aantal op naar 2.500 stuks per dag”, vertelt Cyril Léon, directeur bij Prodex.
Ditmaal is het doel om de capaciteit te vergroten naar 6.000 pakketten per dag. Om die doelstelling te behalen, heeft Alltricks.fr Prodex gevraagd de installaties van Maurepas – waaronder een conveyorbaan en een sorteersysteem met 5 uitgangen – over te zetten naar Châteaudun. De installatie zal worden uitgebreid met nieuwe, aangedreven conveyors, zodat de pakketten snel van de orderpickzone naar de verzendafdeling kunnen worden getransporteerd.

Tags:

Conveyor, Conveyors, Intralogistiek, Magazijninrichting, Prodex, Savoye, Sorteerinstallatie, Sorteerinstallaties, Sorter

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.