De winnaars van de IFOY AWARD 2022 zijn bekend

De beslissing is gevallen, de winnaars van de IFOY AWARD 2022 zijn bekendgemaakt: tijdens de prijsuitreiking in de BMW Welt in München hebben vertegenwoordigers van Jungheinrich, Locus Robotics, Noyes Technologies, robominds, SSI SCHÄFER en SYNAOS de “Oscar van de intralogistiek” in ontvangst genomen.

De IFOY AWARD wordt beschouwd als de belangrijkste intralogistieke award ter wereld. In 2022 streden twaalf internationale bedrijven met 14 producten en oplossingen voor de tiende editie van de award. “Tien jaar IFOY AWARD staat voor tien jaar uitmuntende innovaties”, onderstreept juryvoorzitter Anita Würmser. “Ook in 2022 hebben de finalisten topproducten gepresenteerd die de toekomst van de intralogistiek op de lange termijn vorm zullen geven”, stelt ze verder.

Special Vehicle

Jungheinrich won de IFOY AWARD in de categorie “Special Vehicle” met zijn ERD 220i dubbeldekstapelaar. De truck zet nieuwe maatstaven voor een veilige, optimaal beschermde en toch supercompacte elektrische pallettruck, oordeelde de jury. De prestaties zijn van topklasse en dagen de concurrentie uit, voegde de jury toe.

AGV/AMR

De winnaar in de categorie “Automatisch Geleide Voertuigen (AGV/AMR)” is Locus Robotics met de Locus Robotics AMR Solution. De AMR overtuigt zowel bij de testers als bij de innovatiecheckers door een hoge mate van innovatie en een hoge marktrelevantie en de vraag naar kosteneffectieve oplossingen om de doorvoer te verhogen.

Start-up of the Year

In totaal drie startende bedrijven kwalificeerden zich dit jaar met hun innovatieve producten en oplossingen voor de finaleronde in de categorie “Start-up of the Year”. De winnaar was uiteindelijk Noyes Technologies met zijn eerste robotgestuurd, geautomatiseerd en uiterst flexibel nano-logistiek systeem Noyes Storage voor stadslogistiek. De IFOY Innovation Checkers kenden de oplossing het hoogst mogelijke aantal punten toe in de categorieën marktrelevantie, klantvoordeel, mate van innovatie en functionaliteit/type implementatie. Ook het feit dat klanten uit bijna alle sectoren met behulp van het systeem kunnen profiteren van een aanzienlijk betere ruimtebenutting, maakte indruk op het testteam en de jury.

Robot

Voor de tiende editie van de internationale competitie heeft de Robotics + Automation Association binnen de VDMA zich als sponsor verbonden aan de IFOY AWARD in de categorie “Robot”. Hier won de onderneming robominds met haar op AI gebaseerde robobrain.NEUROS – een geïndustrialiseerd besturingssysteem voor intelligente robotica. Volgens de jury kan de marktrelevantie van een fabrikant-neutraal en betrouwbaar robotica-besturingssysteem met ondersteuning voor AI-gebaseerde processen als zeer hoog worden geclassificeerd.

Integrated Warehouse Solutions

In de categorie “Integrated Warehouse Solutions” zegevierde SSI SCHÄFER met zijn IKEA-project Flat Pack Picking. Met Flat Pack Picking implementeerde de onderneming een geautomatiseerde en kant-en-klare systeemoplossing voor het veilig en volumegeoptimaliseerd palletiseren van zware en grote artikelen. Het gebruik van portaalrobots maakt de efficiënte behandeling van een zeer heterogeen assortiment aan artikelen mogelijk. De IFOY-testers beoordeelden de oplossing als goed doordacht en interessant – ook voor andere industrieën.

Special of the Year

De winnaar in de categorie ” Special of the Year” was dit jaar SYNAOS met zijn SYNAOS IMS – Vehicle Localization voor het lokaliseren van transportvoertuigen. “De eenvoudige realtime lokalisering van alle soorten industriële trucks met behulp van dit zeer overtuigende lokalisatiesysteem helpt klanten op weg naar de volledige digitalisering van de intralogistiek”, oordeelden de IFOY-testers. In de IFOY Innovatie Check scoorde de oplossing punten voor haar hoge marktrelevantie.

Tags:

IFOY Award, IFOY AWARDS 2022, Intralogistiek, Jungheinrich, Locus Robotics, Noyes Technologies, Robominds, SSI Schäfer, SYNAOS

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.