Heffiq verbreedt assortiment met li-ion krachtpatsers Hyster

Heffiq breidt het lithium-ion assortiment uit met de nieuwe Hyster J7.0-9.0XNL-serie. De zware elektrische heftruckserie is voorzien van een volledig geïntegreerde lithium-ion batterij. De J7.0-9.0XNL-serie is emissievrij en beschikt over een hefvermogen van 7 tot 9 ton. Hiermee bieden de trucks prestaties die vergelijkbaar zijn met die van verbranders, waarbij de geïntegreerde lithium-ion batterij het grote voordeel biedt dat de truck probleemloos tussentijds kan worden opgeladen.

De geïntegreerde lithium-ion batterij wordt in slechts 80 minuten voor 100% opgeladen, meldt Heffiq. Daarmee is de truck inzetbaar voor drie ploegendiensten in veeleisende industrieën, zoals de papier-, bouw-, hout- en metaalsector. De elektrische heftruck beschikt bovendien over een kleine draaicirkel, een snelle acceleratie en een uitstekende wendbaarheid, aldus de leverancier.

Alternatief voor verbrander

“Met de lancering van deze heftruckserie, met de unieke combinatie van lithium-ion batterij en een krachtig aandrijfsysteem, bieden we zware toepassingen een goed alternatief voor een verbrandingstruck”, stelt Phil Ireland, Programme Leader, Counterbalance Solutions bij Hyster. “Gebruikers ervaren met deze elektrotruck een prestatie die hetzelfde voelt als die van een diesel- of LPG-heftruck als het gaat om productiviteit, bediening en ergonomie. Extra bijkomende voordelen zijn het lage geluidsniveau, geen CO2-uitstoot en lage gebruikskosten.”

Vier modellen

De nieuwe serie telt vier modellen; twee standaard en twee compacte uitvoeringen. De machines kunnen de volle 8 uur op maximale capaciteit werken. Dankzij de snelle acceleratie over de eerste 15 meter en topsnelheden tot 21 km/u (onbelast) en 18 km/u (met last), is de truck ideaal voor bedrijfsomgevingen met langere rijafstanden.

Geïntegreerde lithium-ion batterij

De lithium-ion batterij kan in minder dan 80 minuten volledig worden opgeladen met een lader van 50 kW. Dit zorgt ervoor dat de batterij tussentijds kan worden opgeladen tijdens pauzes, zonder batterijen te hoeven wisselen. De geïntegreerde lithium-ion batterij is onderhoudsvrij, waardoor ook op servicekosten wordt bespaard. In de juiste toepassing is de levensduur van de batterij drie keer langer dan die van loodzuurbatterijen.

Optimale productiviteit binnen en buiten

De nieuwe trucks zijn ontworpen voor zware toepassingen, zowel binnen als buiten. Het onderhoudsvrije Hyster Stability Mechanism zorgt voor een stabiele efficiënte werking, zelfs op een ongelijke ondergrond. Het robuuste chassis en het sterke mastontwerp dragen bij aan de productiviteit en het zicht voor de bestuurder. Met de Pacesetter VSM boordcomputer, worden alle systemen van de truck elektronisch beheerd om prestaties uit te lezen en te optimaliseren.

“Dankzij de Autospeed Hydraulics-functie wordt de totale reactiesnelheid en controle van de heftruck geoptimaliseerd, hierdoor hoeft de snelheid van de hefmotor niet handmatig te worden geregeld tijdens het heffen. Zo worden chauffeurs nóg productiever tijdens het werk”, stelt Ireland. Het automatische vertragingssysteem (ADS) helpt de inspanning van de chauffeur te verminderen door de heftruck gecontroleerd tot stilstand te brengen als er geen gas wordt gegeven.

Bestuurderscomfort

Voor chauffeurs is de truck comfortabel. Zo biedt het bestuurderscompartiment veel voetruimte, een verstelbare stuurkolom en een achteruitrijhendel voorzien van claxon. Chauffeurs beschikken over een comfortabele, volledig geveerde stoel. De voetpedalen maken een nauwkeurige controle mogelijk. Ook bij lage snelheden. De armleuning is voorzien van geïntegreerde TouchPoint-minihendels.

Lage levensduurkosten

Hysters nieuwe serie is ontworpen met het oog op lage gebruikskosten over de levensduur. Zo beschikken de elektrische heftrucks over veel voordelen op het gebied van onderhoud, wetgeving en duurzaamheid in vergelijking met verbrandingsheftrucks. Hoewel de initiële kosten van de heftruck, de batterij en de lader hoger zijn, is volgens de fabrikant – afhankelijk van de inzet – een terugverdientijd mogelijk binnen twee jaar.

Tags:

Elektrische heftrucks, Elektrotrucks, Heffiq, Heffiq Slim Intern Transport, Heftrucks, Hyster, Hyster J7.0-9.0XNL, Intern transport, Intralogistiek, Li-ion, Lithium ion

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.