Helly Hansen klaar voor toekomst met UniCarriers vloot op maat

Helly Hansen vernieuwde recent een groot deel van de intern transportvloot in haar Europees distributiecentrum te Born. Aan de vervanging ging een intensief samenwerkingstraject met hofleverancier UniCarriers vooraf. Het resultaat: een moderne, op maat gesneden vloot, waarmee Helly Hansen ook de komende jaren kan vertrouwen op een vlekkeloze logistiek. Bekijk de video voor meer informatie.

Als gevolg van de gestage groei, verruilde Helly Hansen in 2011 zijn distributiecentrum in het Limburgse Echt voor een nieuw en vooral groter Europees dc in Born. “Ons oude jasje was te krap geworden. Bovendien werden de voorraden destijds gecentraliseerd”, vertelt Hans Heijdeman, operationeel manager EDC bij Helly Hansen. De voorraad workwear, die tot die tijd was ondergebracht in een eigen dc in Zweden, ligt tegenwoordig samen met de sportwear in het EDC in Born.

Het 20.000 vierkante meter grote EDC telt ruim 60.000 locaties en herbergt 24.000 sku’s. In totaal liggen er 2,5 miljoen stuks op voorraad. Jaarlijks verzendt Helly Hansen vanuit hier 320.000 pakketten en 17.000 pallets naar klanten in heel Europa en Rusland. En de groei zet onveranderd door. Dit jaar verwacht het bedrijf alleen al op het gebied van sportwear en workwear een omzetstijging van 10 tot 15 procent.

Uitstekende relatie

Voor de logistieke afwerking van de binnenkomende goederen en alle orders vertrouwt Helly Hansen al jaren op UniCarriers. “De relatie is uitstekend. Met hun key accountmanager kunnen we goed sparren en werken aan een voor ons ideale vloot. Bovendien zijn ze zeer flexibel als we bijvoorbeeld extra trucks nodig hebben om pieken in het proces op te vangen. Maar minstens zo belangrijk is de vaste servicemonteur van UniCarriers die al jaren bij ons over de vloer komt. Dat is echt een vakman die perfect bij ons past, zowel qua mentaliteit als werkhouding. Nooit te beroerd om problemen op te lossen, denkt met ons mee en weet inmiddels precies wat onze wensen en eisen zijn”, benadrukt Heijdeman.

Logisch dus, dat de operationeel manager bij de recente vervanging de hulp van UniCarriers inschakelde, dat uiteindelijk circa 40 nieuwe trucks leverde. De nieuwe vloot – variërend van elektropallettrucks en low level orderverzameltrucks tot reachtrucks en high level orderpickers – wordt geleased voor een periode van 72 maanden, inclusief serviceafspraken en batterijmanagement. Tussen Helly Hansen en UniCarriers vindt halfjaarlijks overleg plaats, waarbij gerapporteerd wordt over de inzet en eventuele schades.

Intern transport onder de loep

“We hebben bij de vervanging ons intern transportmaterieel nog eens goed onder de loep genomen”, vertelt Dennis Rutten, supervisor warehouse in het EDC. “Samen met UniCarriers hebben we onder andere bekeken hoe we de werkplek voor onze medewerkers zo ergonomisch mogelijk kunnen maken. Dan moet je niet alleen denken aan stuursystemen, maar bijvoorbeeld ook aan voldoende opbergvakken op de trucks.” Ruimte op de trucks – voor het meenemen van diverse hulpmiddelen, maar ook voor lege verpakkingen – is erg belangrijk voor Helly Hansen. Vanuit kostenoogpunt, maar zeker ook om het milieu te ontlasten, hergebruikt het merk veel van de verpakkingen waarin de artikelen binnenkomen. “De extra grote opbergvakken en de vlakke chassisdelen van de truck bieden daarbij absoluut uitkomst”, weet Rutten.

Vlekkeloze inzet verzekerd

Daarnaast zijn de nieuwe trucks beduidend stiller en comfortabeler. Tevens zijn ze voorzien van de benodigde scanapparatuur en blue spots voor een maximale veiligheid. De reachtrucks zijn bovendien uitgerust met kleurencamera’s, zodat ook op grotere hoogte het zicht altijd optimaal is.
Met de nieuwe vloot en het nieuwe leasecontract is een vlekkeloos intern transport ook voor de komende jaren verzekerd. “Onze logistieke toekomst ziet er rooskleurig uit. We blijven hier nog zeker zeven jaar. Het bedrijf groeit en ook de samenwerking met UniCarriers zullen we zeker voortzetten op de ingeslagen weg.”, besluit Heijdeman.

 

Over Helly Hansen

Al sinds 1877, toen zeekapitein Helly Juell Hansen een betere manier vond om beschermd te blijven tegen de harde Noorse elementen, maakt Helly Hansen professionele kleding. Helly Hansen kleding en uitrusting is gemaakt voor de veiligheid, de prestatie en om te beschermen, vandaag de dag wordt ze gedragen door professionele zeilers, skiërs en werklui. De toonaangevend werk- en sportkleding kent inmiddels een lange lijst van marktinnovaties en wordt nog steeds doorontwikkeld, gebruikmakend van de ervaring van diegene die in de zwaarste klimatologische omstandigheden van deze wereld werken.

Sinds 1995 is het bedrijf logistiek actief in Nederland. Eerst werd vanuit Sittard de distributie voor de Benelux verzorgd. Toen die werden uitgebreid en er steeds meer ruimte nodig was, verhuisde Helly Hansen naar Echt. Als gevolg van der aanhoudende groei en een centralisatie van voorraden werd het dc in Echt in 2011 ingeruild voor een nog groter distributiecentrum in Born. Vanuit hier wordt de werk- en sportkleding gedistribueerd over Europa en geëxporteerd naar Rusland.

Tags:

Helly Hansen, Intern transport, Intern transportvloot, Intralogistiek, UniCarriers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.