Hyster RS1.6 meerijstapelaar: veelzijdig inzetbaar

Rider Stacker RS1.6 is het nieuwe lid in de familie van Hyster magazijntrucks. De stapelaar is vooral bedoeld voor de levensmiddelenindustrie, distributie, retail en logistiek. In Nederland worden de meerijstapelaars exclusief geleverd door Heffiq

Drie-in-één

Het kenmerkende pluspunt van de RS1.6 is dat hij multifunctioneel inzetbaar is. Kiezen tussen verschillende machines hoeft niet meer. De RS1.6 gaat aan de slag bij orderpicking, als platformstapelaar en als meerijstapelaar voor langere afstanden.
Standaard zijn de trucks zijn verkrijgbaar met 2- of 3-traps masten. Afhankelijk van de mast kan de stapelaar lasten wegzetten tot meer dan 6 meter hoogte. De hefcapaciteit van de RS1.6 is 1,6 ton.

Voor krappe ruimtes

De RS1.6 kan goed uit de voeten in smalle gangen en krappe opslagruimten. Ook dat maakt hem geschikt voor inzet in levensmiddelenindustrie, distributie en retail. De 180° besturing zorgt voor nauwkeurige wendbaarheid. Met een draaicirkel van slechts 1640 mm (met vorken van 1150 mm), is de stapelaar geschikt voor gangpaden van 2536 mm breed.

Zit, leun of sta

Bij het ontwerp van de Hyster RS1.6 is goed aan het comfort van de bestuurder gedacht. Zo is er op gelet dat hij een goed zicht heeft door de mast. Bovendien kan de chauffeur zijn stoel gemakkelijk aanpassen van staand, naar leunen of zitten. Bij het laden en lossen zal hij blijven staan en bij langere afstanden kan hij ervoor kiezen te zitten of te leunen.

Zijwaarts batterij wisselen

Omdat chauffeurs veelal in ploegendiensten werken is de Hyster RS1.6 ook daarop aangepast. De batterij wordt zijwaarts gewisseld, zodat de truck snel weer klaar is voor een volgende shift. Met een rijsnelheid van 9 km/uur en vlotte hefsnelheden, doet de stapelaar bovendien tijdens piekmomenten wat er van hem verwacht wordt.

Coldstore en andere opties

Speciaal voor bedrijven die werken met een gekoeld magazijn, is er een aparte coldstore versie.  Verder zijn er diverse hulpstukken beschikbaar, zoals klemborden, drankhouders en telefoonhouders. Andere opties zijn toegang met pincode en het Hyster Tracker systeem. Dit systeem geeft inzicht in de prestaties van de machinevloot zoals kostenbeheer, productiviteit en impactregistratie.

 

Tags:

Batterij wisselen, Heffiq, Hyster, Hyster RS1.6, Magazijntruck, Multifunctioneel

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.