Jungheinrich bouwt automatisch hoogbouwmagazijn HEWI G. Winker

HEWI G. Winker heeft Jungheinrich opdracht gegeven voor de realisatie van een automatisch hoogbouwmagazijn en een automatische logistiek rondom haar nieuwe productielijn. Komende herfst moet de ruim 1 hectare grote locatie in Spaichingen (Zuid-Duitsland) door de specialist in zelfborgende moeren en verbindingen in gebruik worden genomen.

Jungheinrich bouwt een silo-magazijn van 57 meter lang en 25 meter hoog. Dankzij de silo-bouw, waarbij de magazijnstellingen de dak- en wandelementen van het pand dragen, is een korte bouwtijd mogelijk.
De pallets zullen dubbeldiep worden opgeslagen in drie gangen, zodat er 9.888 palletplaatsen ontstaan. Drie magazijnkranen van MIAS (een onderdeel van Jungheinrich) slaan de pallets in en uit. De kranen halen een capaciteit van 93 dubbelspelen per uur. Conveyors verzorgen de aan- en afvoer. Het hele logistieke systeem wordt aangestuurd met Jungheinrich WMS-software en material flow controllers.

Zes AGV’s

Voor de aanvoer van grondstoffen naar de productielijnen en voor de afvoer van containers gereed product richting opslag zullen zes AGV’s worden ingezet. Deze Jungheinrich Auto Pallet Movers (APM, type ERC 215a) worden eveneens gekoppeld aan het WMS. De overige transporttaken, zoals het laden en lossen van vrachtauto’s, worden verzorgd door manuele Jungheinrich stapelaars.
HEWI pakt ook de reeds bestaande productielocatie aan, waar zeven miljoen moeren en geëxtrudeerde onderdelen per dag worden geproduceerd. Hier implementeert Jungheinrich truckgeleiding software, die de productiviteit van de bestaande, manuele heftruckvloot moet verhogen.

Groei faciliteren

Het systeem is erop gericht een verdere groei te kunnen faciliteren, zodra HEWI dat nodig heeft. Zowel het automatische hoogbouwmagazijn, als de conveyors en de AGV’s kunnen naar wens kunnen worden uitgebreid. De integrale expertise van Jungheinrich, het feit dat uit één hand kan worden geleverd – met maximale comptabiliteit – én de schaalbaarheid van de systemen waren voor HEWI doorslaggevend in de keuze voor Jungheinrich.
Managing director Markus Hänssler van HEWI is vol vertrouwen over de nieuwbouw: “De nieuwe productiefaciliteit vormt de basis om ons succesvol verder te ontwikkelen. Met die extra groeiruimte kunnen we onze afzet verdubbelen.”

Over HEWI

Bij HEWI G. Winker GmbH & Co. KG werken 577 mensen. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van 136 miljoen euro. Per dag verlaten zo’n zeven miljoen producten de huidige deuren in Spaichingen. 40 procent daarvan is bedoeld voor export, waarvan 16 procent voor de EU.

Tags:

AGV, AGV's, Automatisch magazijn, Hoogbouw, Hoogbouwmagazijn, Intralogistiek, Jungheinrich, Magazijnkranen, Silo-bouw

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.