Jungheinrich bouwt geautomatiseerd warehouse met arculee AMR

Jungheinrich, een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van intralogistieke oplossingen bouwt een nieuw, state-of-the-art logistiek centrum voor het Nederlandse technologiebedrijf Prodrive Technologies. Het nieuwe gebouw, met meer dan 20.000 vierkante meter magazijnruimte, wordt in de buurt van Eindhoven gebouwd en zal in de herfst van 2022 volledig operationeel zijn.

In het hart van het magazijn komt een holistische logistieke oplossing met een vloot van 14 autonome robots (AMR) en acht geautomatiseerde smallegangentrucks, type EKX 516ka. Alle trucks zijn via Jungheinrich Logistics Interface verbonden met het Jungheinrich WCS, dat de transportbewegingen binnen het geautomatiseerde systeem aanstuurt. Door de combinatie van AMR’s met orderpicken en AGV’s tussen de stellingen tilt Jungheinrich de materiaal flow bij Prodrive naar een nieuw niveau van automatisering. Hier zullen de arculee pallets aan- en afvoeren uit de twee geautomatiseerde opslagzones en deze met het goods-to-person principe transporteren naar de picking stations, waar ze handmatig worden verzameld.

Eerste gezamenlijke order

“Met het project bij Prodrive onderstrepen wij onze expertise op het gebied van automatiseringsoplossingen. We zijn bijzonder verheugd dat we kunnen vertrouwen op het arculee S-model van ons nieuwe Jungheinrich-familielid arculus voor mobiele robots”, zegt Markus Heinecker, Vice President Automated Systems AGV bij Jungheinrich. In november kondigde Jungheinrich de aankoop aan van de in München gevestigde AMR-expert arculus. Met de innovatieve start-up breidt Jungheinrich zijn automatiseringsportfolio gericht uit en biedt nu marktleidende technologieën op het gebied van autonome mobiele robots. “De vraag naar AMR’s neemt voortdurend toe als gevolg van de sterke groei, met name in de e-commerce. We kunnen onze klanten nu nog beter ondersteunen bij het bereiken van hun efficiëntie- en duurzaamheidsdoelstellingen, door middel van nauwkeurige en holistische procesautomatisering.”

Veelzijdige systeemoplossing

Voor Prodrive is de samenwerking voor het nieuwe magazijnproject een logische stap in de al lang bestaande klantrelatie. Jungheinrich ondersteunt het bedrijf al vele jaren met zijn intralogistieke expertise. Een ander belangrijk criterium bij de keuze voor Jungheinrich is voor Mark Menting, Global Process Owner Logistics bij Prodrive Technologies, de veelzijdigheid van de systeemoplossing. “Tegenwoordig is flexibiliteit in de supply chain een doorslaggevend criterium voor economisch succes. Voor ons betekent dit: wij moeten goederen sneller, efficiënter en zonder fouten verzamelen. Het automatiseringsconcept van Jungheinrich, met zijn mix van innovatieve robotica en klassieke AGV’s, voldoet aan al deze eisen. Bovendien maakt het verdere optimalisatie op een later tijdstip mogelijk”, aldus Menting.

Tags:

AMR, Arculee, Arculee AMR, Arculee S, Arculus, Automated Mobile Robot, Automatisch warehouse, Autonome robots, Intralogistiek, Jungheinrich, Prodrive Technologies

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.