Twee wereldprimeurs Jungheinrich op LogiMAT 2018

Jungheinrich opende de LogiMAT 2018 in Stuttgart met een spannende onthulling en twee wereldprimeurs: de introductie van de gloednieuwe reachtruck ETV 216i en een eigen supersnelle miniload.

Met de ETV 216i zet Jungheinrich de stap naar het ontwerpen van een truck rondom een slim weggewerkte L-vormige lithium-ion batterij. De batterij zit nu onder de voetenplaat en stoel en domineert niet meer de vorm van de reachtruck. Het resultaat is een cabine met veel meer ruimte en ongekend goed zicht op de steunpootwielen en de werkomgeving. De lithium-ion batterij kan straffeloos tussentijds bijgeladen worden en is voorzien van een makkelijk bereikbare connector voor de laadsteker. Ook de prestaties zijn indrukwekkend. Op deze site vindt u de test met de nieuwe ETV 216i.

Miniload

Met de komst van een zelf ontworpen en geproduceerde miniload brengt de Duitse fabrikant nu ook deze systeemoplossing uit eigen hand. De volledig schaalbare miniload heeft een zeer lage onderbouw en benut zo meer ruimte in het magazijn. De acceleratie en hefsnelheden zijn supersnel en bij het afremmen wordt de energie teruggevoerd naar supercaps voor minder energieverbruik. Dankzij het eigen product is Jungheinrich minder afhankelijk van externe partijen en kan er beter en sneller service worden verleend.

Tags:

2018, Jungheinrich, Li-ion, LogiMAT, Miniload, Reachtruck

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.