Linde Material Handling presenteert AGV voor productielogistiek

De nieuwe Linde C-MATIC is een autonoom “werkpaard” dat is ontworpen om een betrouwbare levering van onderdelen aan de productielijn te garanderen. De nieuwkomer markeert de intrede van Linde Material Handling in het AGV-segment en kan tot 16 uur non-stop werken. De Linde C-MATIC is voorzien van alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen en kan flexibel worden geïntegreerd in interne materiaalstroomprocessen.

Gestandaardiseerde processen zijn gemeengoed in de productielogistiek. Dag na dag, shift na shift, moeten onderdelen worden getransporteerd naar vaste posities langs de productielijn. Autonome transportoplossingen kunnen dergelijke processen aanzienlijk vereenvoudigen en medewerkers ontlasten. Een druk op de knop is voldoende om de nieuwe Linde C-MATIC op pad te sturen of naar een gewenste locatie te roepen.

Autonoom

De nieuwkomer manoeuvreert autonoom over een vooraf geïnstalleerde magneetband. Bij de ophaallocatie rijdt hij onder de wachtende wagen en ‘dockt’ deze met behulp van een uitschuifbare pinhaak. De Linde C-MATIC kan ladingen tot 650 kg verplaatsen en met een maximumsnelheid van 3 km/u langs een vaste route naar de plaats van bestemming brengen. Een handige eigenschap is dat de magneetband snel en eenvoudig kan worden geïnstalleerd of vervangen.

RFID-tags

De AGV-bewegingsmodus wordt gedefinieerd door RFID-tags, die op individueel instelbare afstanden onder de magneetband worden geplaatst. De overeenkomstige handelingen bij het uitlezen van een RFID-tag worden tijdens de installatie via software toegewezen: de snelheid kan bijvoorbeeld worden verlaagd op plaatsen waar voetgangers oversteken.
Dankzij een ingebouwde veiligheidslaserscanner met een radius van 3 meter en een scanhoek van 270 graden detecteert de AGV tijdig mensen en obstakels en stopt het voertuig indien nodig automatisch. Bovendien is de AGV uitgerust met een noodstopknop aan de voorkant en een akoestisch waarschuwingssysteem.

Uithoudingsvermogen

Een bijzonder voordeel van de Linde C-MATIC is het grote uithoudingsvermogen, aldus de fabrikant. Met één batterijlading kan de AGV tot 16 uur werken, zegt Linde. Het opladen gebeurt comfortabel via een lader aan boord bij een 230 volt stopcontact en kan buiten werkuren plaatsvinden. De gelbatterijen zijn na acht uur weer volledig gebruiksklaar. Voor bedrijven met een drieploegensysteem biedt Linde een optioneel batterijwisselsysteem met externe lader aan.

Tags:

AGV, Intralogistiek, Linde, Linde C-MATIC, Linde Material Handling

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.