Linde’s Surround View vergroot veiligheid rond heftruck

Wanneer een voetganger in de dode hoek van een heftruck terecht komt, levert dat gevaarlijke situaties op. Ziet de bestuurder deze persoon over het hoofd, dan ligt een ongeluk op de loer. Aanrijdingen met personen vormen een groot percentage van alle gemelde ongevallen met heftrucks. Om dit soort ongelukken te voorkomen, verkoopt Linde Material Handling sinds kort een Surround View-systeem. Het systeem is in eerste instantie bestemd voor heftrucks met een capaciteit vanaf vier ton.

Het Surround View systeem van Linde gaat een stap verder dan de videosystemen die in de autowereld worden gebruikt. Beide systemen gebruiken meerdere live-camera’s. Bij auto’s worden die hun beelden samengevoegd tot één beeld. Het Surround View systeem van Linde geeft vier beelden: van voorkant, zijkanten en achterkant. De beelden worden in een splitscreen weergegeven op de monitor van de heftruckbestuurder. Het voordeel is dat de beelden niet vervormd worden en een voetganger duidelijk in beeld komt, ook als hij zich op een plek bevindt waar de camerabeelden elkaar overlappen.

Veilig manoeuvreren

Tijdens het rijden ziet de heftruckbestuurder standaard alle zichtvelden op het display. Rijdt hij achteruit, dan ziet hij beeld van de achterkant en de beide zijkanten. Hij ziet zo al ruim op tijd of er een botsing dreigt met een voetganger, stelling of goederen. Schade wordt zoveel mogelijk voorkomen.
Vooral in kleine ruimten en bij het manoeuvreren zal Surround View een goede toevoeging blijken. Vooral in beperkte ruimten en op plaatsen waar mensen en heftrucks elkaar vaak passeren, neemt de veiligheid toe als de chauffeur rondom goed zicht heeft.

Hogere productiviteit

Het Surround View systeem voorkomt niet alleen persoonlijke ongelukken en schade. Het verhoogt ook de productiviteit van de bestuurder. Door beter zicht kan hij efficiënter, sneller en ergonomischer werken. Ook als hij geen zicht heeft op zijn lading, kan hij de goederen veilig wegzetten, doordat hij op zijn display wel ziet wat er voor de vorken gebeurt.
Motrac Linde zet sinds begin 2018 extra sterk in op verbetering van veiligheid op de werkvloer.

Tags:

Display, Linde, Linde Material Handling, Veiligheid, Veiligheidscamera live-camera's

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.