Manitou presenteert zes nieuwe reachtrucks

Manitou breidt zijn assortiment magazijntrucks uit met de ER-serie reachtrucks. De nieuwe serie telt 6 modellen, met hefcapaciteiten van 1,2 tot 2 ton. De maximale hefhoogte bedraagt, afhankelijk van het model, 11,5 meter.

Bij het ontwikkelen van de ER-serie zijn de engineers vooral uitgegaan van het gegeven dat een comfortabele bestuurder ook altijd een productieve bestuurder is. Manitou creëerde een ruime werkplek en voorzag de reachtruck van een volledig instelbaar klein stuurwiel. Aanpasbare en intuïtieve bedieningselementen, de kantelbare zitting en het goede zicht door de mast en het beschermdak maken het plaatje compleet.

Prestatie verhogend

De trucks zijn voorzien van een krachtige 48V AC-motor en uitgerust met een reeks prestatie verhogende kenmerken. Het S3 pakket verhoogt de stabiliteit door continu snelheid, rijrichting, commando’s, mastbeweging en hefhoogte te meten. Zo wordt onder andere de snelheid in bochten gereduceerd als er kantelgevaar dreigt. Ook neiging, hef- en daalsnelheden van de mast worden automatisch aangepast om veilig te kunnen werken op grotere hefhoogten. Het Level Assistance System (LAS) maakt het intuïtief verplaatsen van goederen op een hoger niveau mogelijk. Verder is de serie uitgevoerd met tractieregeling voor het reduceren van wielspin, zodat ook op gladdere ondergronden veilig kan worden gewerkt.

De soft-stoptechnologie en doeltreffende demping op mastbewegingen geven een voortreffelijke stabiliteit onder alle omstandigheden.

Tags:

ER-serie, Intralogistiek, Manitou, Reachtruck, Reachtrucks

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.