Video: Viggo vernieuwt Still trekkers op Eindhoven Airport

Luchthavendienstverlener Viggo heeft recent een groot deel van haar trekkers op Eindhoven Airport vernieuwd. Still leverde in totaal zes elektrische trekkers, types R07-25. Samen met de reeds aanwezige en nog te leveren Still trekkers vormt deze vloot de ruggengraat van de logistieke operatie op de luchthaven.

Viggo Eindhoven Airport kende een dynamisch jaar. De luchthaven, en daarmee Viggo, maakt wederom een flinke groei door en beleefde haar drukste zomer ooit. In 2016 maakten 4,7 miljoen passagiers gebruik van Eindhoven Airport. Voor een gestroomlijnde logistieke afhandeling van dat groeiend aantal passagiers vertrouwt de luchthaven op de expertise van Viggo, een brede luchthavendienstverlener met meer dan 40 jaar ervaring. Op Eindhoven Airport levert Viggo totaaloplossingen, van grondafhandeling, tot schoonmaak en beveiliging.

Vaste schil vernieuwd

Veiligheid staat hoog op de prioriteitenlijst. De klapdeuren zijn daarom vervangen door schuifdeuren.

Veiligheid staat hoog op de prioriteitenlijst. De klapdeuren zijn daarom vervangen door schuifdeuren.

Om die diensten probleemloos en soepel te kunnen blijven verzorgen, verving Viggo onlangs een deel van haar trekkers op de luchthaven. “We willen en moeten meegroeien met Eindhoven Airport. Betrouwbaar equipment is daarbij essentieel”, stelt Jelmer Melissen, Business Support & Development Manager  bij Viggo. De noodzakelijke betrouwbaarheid vond de dienstverlener bij Still, dat zes nieuwe trekkers, type R07-25, leverde. Dit jaar worden nog eens zes nieuwe trekkers in gebruik genomen. Daarmee is de gehele ‘vaste kern’ van de trekkervloot vernieuwd. Alle trekkers zijn uitgevoerd conform de Viggo specificatie, die de inzetbaarheid in een luchthavenomgeving optimaal faciliteert. Waar Viggo dit nodig heeft voor haar volumeflexibiliteit, biedt Still middels een raamovereenkomst short-term rental oplossingen.

‘Still juiste partner’

Viggo werkt al jaren naar volle tevredenheid met Still trekkers. Voor de recente vervanging klopte de dienstverlener rechtsreeks aan bij de importeur in Hendrik-Ido-Ambacht. “Korte reactietijden en een solide serviceorganisatie zijn voor ons net cruciaal als een betrouwbaar product. In Still hebben we ook wat dat betreft de juiste partner gevonden. Stilstand blijft tot een absoluut minimum beperkt”, licht Jelmer Melissen die keuze toe.

Veilig, ergonomisch en ‘groen’

De Still trekkers vormen de ruggengraat van de logistieke operatie op Eindhoven Airport.

De Still trekkers vormen de ruggengraat van de logistieke operatie op Eindhoven Airport.

De nieuwe elektrische trekkers passen naadloos in het moderne elektrische equipmentpark van Viggo. “Ze voldoen aan onze eisen als het gaat om ergonomie en veiligheid. Bovendien zijn ze elektrisch en dus milieuvriendelijk”, weet Niek Biemans, Quality & Safety Officer bij Viggo.
Vanwege de hoge veiligheidseisen zijn de trekkers onder andere voorzien van een flitslicht op de cabine, reflecterende tape, schuifdeuren en automatisch inklappende spiegels. Tussen de stoelen is in elke trekker een brandblusser geplaatst. Ook de verwarmde achterruit, die wordt in- en uitgeschakeld via de stoelschakelaar, en het uitstekende zicht rondom dragen bij aan een veilige inzet. Voor medewerkerscomfort en veiligheid zijn alle trekkers voorzien van onder meer airco en een eenvoudig koppelsysteem.
Alle trekkers hebben een maximale treklast van 25 ton en zijn uitgerust met krachtige 620 Ah/80 V Still accu’s. Door de samenwerking in preventief en correctief onderhoud is de status van de hele vloot volledig transparant en optimaal beheersbaar.

Tags:

Elektrische trekker, Intern transport, Intralogistiek, Still, Still Benelux, Trekker, Trekkers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.