Medpets klaar voor groei met stellingsystemen van Dexion

Met een assortiment van meer dan 15.000 sku’s is Medpets de grootste online dierenapotheek van Nederland. Maar het snelgroeiende e-commercebedrijf wil meer en richt zijn pijlen op doorgroeien in Europa. Om die ambities waar te kunnen maken, verhuisde Medpets recent naar een nieuw dc in Oud Gastel.

Het nieuwe dc biedt Medpets extra capaciteit en de mogelijkheid om eenvoudig op te kunnen schakelen. Dit was een van de eisen die het bedrijf stelde aan stellingleverancier Dexion. Vanwege de strakke uitstraling moesten de geleverde stellingen bovendien verzinkt zijn.

Legbordstellingen

Voor de opslag van diergeneesmiddelen, vaak kleine en lichte producten, leverde Dexion 384 legbordstellingen, voorzien van framebeschermers en voorbereid op overvloering. Afhankelijk van de groei van het bedrijf en de voorraden kunnen in de toekomst zelfs 2 verdiepingen bovenop de legbordstellingen worden gerealiseerd. Zo wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Bovendien is een vloer die direct op stellingen wordt geplaatst een goedkopere oplossing dan een traditionele vloer.

Palletstellingen

Voor de bulkgoederen, zoals dieetvoer, werd gekozen voor palletstellingen. Deze bieden plaats aan 240 europallets en zijn vanuit veiligheidsoverwegingen en ter bescherming tegen aanrijdschade voorzien van framebeschermers op de kopse kanten. Op de stijlen zijn foambeschermers gemonteerd. “Dexion bood het beste en meest degelijke materiaal voor een scherpe prijs. Ook hebben ze goed meegedacht met het oog op de toekomst”, aldus Bart Jakobsen, Supply Chain Manager van Medpets.

Tags:

Dexion, Legbordstellingen, Magazijninrichting, Palletstellingen, Stellingen

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.