Orderverzamelen kleinere items centraal op Scala Pick

Snel en foutloos orderverzamelen is essentieel voor een succesvolle logistiek. Op het Scala Pick worden tijdens Logistica 2017 slimme en betaalbare oplossingen getoond, waarmee dat succes binnen handbereik komt. In deze video licht Logistics Inside alvast een tipje van de sluier op.

Een snel en foutloos orderpickproces is cruciaal voor zowel B2C als B2B ketens. Steeds meer oplossingen maken een snelle picking, zonder fouten, mogelijk. Het Scala Pick biedt de beursbezoeker inzicht in de mogelijkheden waarmee zo’n snel en foutloos orderverzamelproces kan worden verwezenlijkt. Er worden onder andere compacte, ruimtebesparende goods-to-man en goods-to-robot oplossingen getoond. Ook voor man-to-goods concepten worden oplossingen gepresenteerd, waaronder een handzame pick kar met pick to light technologie.

Juiste data essentieel

In alle gevallen geldt dat het beschikken over de juiste data essentieel is. Daarmee kunnen fouten tijdens het pickproces immers worden voorkomen. Tijdens de demonstratie wordt hiervoor een mobiele meet- en weegoplossing gepresenteerd die ervoor zorgt dat alle masterdata correct in het ERP en/of WMS komen te staan. Verder laat het Scala zien welke voordelen de combinatie van een optimale paktafellogistiek en modulaire transporttechniek biedt, en hoe retourzendingen efficiënt kunnen worden verwerkt en ingeslagen.
Voorafgaand aan de presentatie op het Scala Pick krijgt de beursbezoeker de mogelijkheid om met behulp van virtual reality een kijkje te nemen in het magazijn van de toekomst.

Deskundig commentaar

De demonstraties op de Scala’s duren elk ongeveer twintig minuten en worden ieder uur herhaald. Een deskundige adviseur van de VeLa (Vereniging Logistiek Adviseurs) voorziet iedere demonstratie van commentaar. Vanaf het demoplein heeft beursbezoeker goed zicht op de nagebootste magazijnsituatie. Bovendien worden de gedemonstreerde processen op grote schermen in close-up getoond. Uiteraard is er na elke demonstratie voldoende tijd om dieper in te gaan op de getoonde (deel)processen.

Deelnemende leveranciers: Human Workspace, TGW Systems, Pcdata, Logitrade Logistic Systems, Kardex Systemen, Valor, Smart Robotics/Gibas, VeLa en Nedcon.

Logistica

Logistica is de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Naast een groot en volledig exposantenaanbod heeft Logistica ook een uitgebreid inhoudelijk programma met congressen, seminars, demonstraties en informatieve tours. De beurs kent deze editie liefst 4 Scala’s, die elk 1 van de aandachtsgebieden Move, Store, Pick en Deliver bestrijken. Meer informatie is te vinden via www.logistica-online.nl.

Gelijktijdig met Logistica vindt ICT & Logistiek www.ict-en-logistiek.nl plaats, de jaarlijkse vakbeurs voor ICT- toepassingen en -diensten in de logistieke keten.

Tags:

Intralogistiek, Logistica, Logistica 2017, Order picking, Orderpicking, Orderverzamelen, Scala Logistica, Scala Pick

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.