SSI Schäfer demonstreert shuttlesysteem Cuby

SSI Schäfer presenteert tijdens de vakbeurs ICT en Logistiek 2016 de nieuwste telg van zijn shuttlefamilie: het schaalbare single-level shuttlesysteem Cuby, dat geschikt is voor de handling van kunststof bakken of dozen tot 35 kg. De Cuby is een geïntegreerd systeem en bestaat uit optimaal op elkaar afgestemde componenten: een stellingconstructie met daarin 1 shuttle per opslagniveau, 1 of 2 liften in de voorzone, een onderhoudsplatform met kraan aan de achterzijde en een besturingsunit.

Voor de technische prestaties van het gehele systeem is met name de uitvoering en snelheid van de lift cruciaal. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een dubbel lastopnamemiddel, waarmee gelijktijdig een bak of doos kan worden opgenomen en afgegeven om zo een maximaal dubbelspel te kunnen maken. Hierdoor kan een doorvoercapaciteit van circa 400 dubbelslagen per shuttle per uur worden gerealiseerd. Afhankelijk van de behoefte van de klant kan de Cuby ook met twee shuttles per gang worden uitgevoerd, waardoor de capaciteit verdubbelt tot 800 dubbelslagen per uur.

Dankzij een innovatieve taakverdeling tussen de stelling en shuttle zijn er minder sensoren en regelaars op het shuttlevoertuig en lastopnamemiddel nodig. Dit maakt de Cuby meer betrouwbaar en kostenefficiënter dan andere vergelijkbare shuttlesystemen, aldus SSI Schäfer. Het Cuby shuttlesysteem heeft een hoge mate van standaardisatie en zorgt voor een goede toegankelijkheid voor service en onderhoud. De stellingconstructie is ook geoptimaliseerd op het gebied van brandbeveiliging. In plaats van de gebruikelijke legborden zijn er roosterlegborden toegepast waardoor er bij een eventuele calamiteit water van het sprinklersysteem door de verschillende niveaus kan stromen.

De processen in de Cuby worden door de Cuby-besturingsunit aangestuurd. Deze maakt deel uit van de logistieke software WAMAS van SSI Schäfer. WAMAS stuurt, controleert en optimaliseert het complete spectrum aan logistieke processen. Het systeem kan flexibel aan de specifieke behoeften van de klant worden aangepast door het toevoegen van modules uit een uitgebreide WAMAS bibliotheek.

Tags:

Cuby, Intralogistiek, Opslag, Shuttle, Shuttles, Shuttlesysteem, SSI Schäfer, Warehousing

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.