QuantiParts slaat compact op tot 14 meter met LogiMat plateauliften

Om haar componenten compact op te slaan en ergonomisch te verzamelen nam QuantiParts onlangs 4 LogiMat plateauliften in bedrijf. In de geautomatiseerde opslag- en orderverzameloplossing, geleverd door SSI Schäfer, kunnen de onderdelen op een kleine vloeroppervlakte worden opgeslagen in dozen, boxen, of op trays. Bij QuantiParts benutten de LogiMat plateauliften optimaal de beschikbare halhoogte en biedt elke liftunit circa 60 m3 opslagruimte. Daarvoor is slechts 12,89 m2 vloerruimte benodigd is.

De LogiMat systemen communiceren via een door SSI Schäfer ontwikkelde interface met het ERP van Quantiparts. De besturingssoftware is specifiek op de eisen van QuantiParts aangepast. Een verstelbaar 17” touchpanel geeft instructies aan de operator en maakt de bediening eenvoudig en intuïtief. Tijdens de opslag van onderdelen meet en weegt het systeem de artikelen, waarna automatisch een geschikte plaats wordt toegekend afhankelijk van de beschikbare ruimte. Bij het orderverzamelen wordt gebruik gemaakt van een laserpointer. Kantelbare trays zorgen hierbij voor een goede ergonomisch werkhouding. Voor de optimale inrichting van de trays heeft SSI Schäfer kunststof bakken geleverd.

QuantiParts is een dochteronderneming van Wärtsilä en opereert vanuit Zwolle. Het bedrijf bedient klanten in de maritieme, locomotive en energiecentralesector wereldwijd. Met een voorraad van bijna 5,5 miljoen componenten, voor meer dan 40 verschillende typen motoren, biedt QuantiParts Original Engine Manufacturer onderdelen voor specifieke klassieke medium- en high speed 4-stroke Wärtsilä motoren, zoals Deutz, Stork, Bolnes, Sulzer A/S, Poyaud, SACM en Crepelle.

 

 

Tags:

Compacte opslag, LogiMAT, Plateaulift, Plateauliften, SSI, SSI Schäfer

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.