The Greenery kiest voor snelladers van Aker Wade

The Greenery heeft voor de meest recente uitbreiding van haar intern transportvloot op de productielocatie in Barendrecht gekozen voor snelladers van Aker Wade. De laders kwamen als beste uit de bus na een intensief selectietraject. Voor Aker Wade Europe (AWE) zijn dit de eerste laders in Nederland en een nieuwe mijlpaal in Europa.

Onlangs plaatste AWE, in samenwerking met Enersys en MotracLinde, de nieuwe snelladers van Aker Wade Power Technologies (AWPT). De Noord-Amerikaanse producent verkoopt al sinds 2011 snelladers voor tractie batterijen via dealers in heel Europa. Het zogenaamde Single Battery Operation (SBO) concept van AWPT maakt tussentijds snelladen van loodzwavelzuur tractiebatterijen mogelijk.
De ervaring van de klanten bewijst dat de loodzwavelzuur batterijen door dit snelladen niet worden beschadigd, benadrukt AWE. In veel gevallen wordt de levensduur door het gecontroleerde laadproces volgens de agent zelfs verlengd.

Dankzij het SBO-concept vervallen kostbare investeringen in meerdere batterijen per truck, of in speciale batterijwisselstations. De batterijen worden opgeladen tijdens pauzes en ploegenwissels, wat een grote tijdswinst en dus flinke kostenbesparingen oplevert. Inmiddels zijn er rond de 500 snelladers geïnstalleerd in Europa.

Grondige voorbereiding

Aan de keuze van The Greenery ging een uitvoerig selectietraject, inclusief een referentiebezoek aan een buitenlandse gebruiker van snelladers, vooraf. In dit traject werden ook de opties voor een batterij wisselsysteem, lithium-ion accu’s en de inzet van extra trucks onder de loep gelegd.

De snelladers kwamen voor The Greenery, met een operatie van 2-3 ploegen gedurende 6,5 dag per week, veruit als gunstigste naar voren, aldus AWE. Dankzij de snelladers wordt tijd bespaard op het dagelijks, meermaals wisselen van batterijen. Ook worden kosten bespaard op de aanschaf van wisselbatterijen of op de bouw van een speciaal batterijwisselstation.

Vol vertrouwen

Voor AWE vormt de levering van de snelladers een nieuwe mijlpaal in Europa. De laders in Barendrecht zijn namelijk de eerste die de producent in Nederland leverde. Zowel AWE als The Greenery kijken vol vertrouwen uit naar een succesvolle samenwerking. Beide partijen spreken de verwachting uit dat meer Nederlandse bedrijven met een continu-inzet de voordelen van snelladen en van het SBO concept zullen zien.

Tags:

Aker Wade, Aker Wade Europe, Batterijen, Energie, Intern transport, Intralogistiek, SBO-concept, Single Battery Operation, Snelladen, Snelladers

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.