Winnaars van IFOY AWARD 2017 zijn bekend

Tijdens de IFOY Award Night in BMW World te München (D) waren alle ogen gericht op ’s werelds beste intralogistieke machines van 2017. De prestigieuze awards werden uiteindelijk in vier categorieën verdeeld onder Jungheinrich, Still en Torwegge.

In de categorie ‘Warehouse Truck’ ging de winst naar de iGo neo CX 20 van Still. De belangrijkste redenen voor de beslissing van de jury waren de hoge mate van innovatie, het uitstekende klantenvoordeel en het professionele implementatieconcept. De jury verklaarde: “De iGo neo vormt een mijlpaal in de ontwikkeling van autonome material handling apparatuur. De autonome horizontale orderpicker sluit de kloof tussen robotica en intralogistiek.”
De IFOY Test bevestigt de besparingen die de iGo neo CX 20 mogelijk maakt in vergelijking met conventionele orderpickers. De oplossing is efficiënter en productiever in alle testlay-outs wanneer het meeloopprincipe wordt gebruikt. Het testteam stelde vast dat de efficiëntie met 47 procent kan worden verhoogd.

Categorie AGV’s

In een spannende eindstrijd trok het flexibele TORsten AGV concept van Torwegge aan het langste eind in de categorie ‘Automated Guided Vehicle’. De omnidirectionele heavu-duty AGV rijdt onder een platform en kan lasten tot maximaal 7,5 ton verplaatsen. Het concept maakt gebruik van verschillende ladingdragers die zijn uitgerust met bijvoorbeeld stellingen of bakken, afhnakelijk van de wensen en eisen van de klant. TORsten is in nauwe samenwerking met SEW en de universiteit van Aken ontwikkeld.

Special of the Year

De jury koos Jungheinrich’s Indoor Positioning-oplossing als de ‘must-have’ in de categorie ‘Special of the Year’. Indoor Positioning geeft continu de posities van heftrucks en magazijntrucks door aan de bovenliggende vlootbeheersoftware. Zo wordt het mogelijk om zowel ‘live’ als achteraf de meest uiteenlopende rapportages en bewegingsanalyses te maken. De techniek maakt gebruik van smartphones in elke heftruck en magazijntruck. In combinatie met meerdere in het magazijn geïnstalleerde beacons, kan de positie van een truck zeer nauwkeurig worden bepaald. De Indoor Positioning software is een nieuw onderdeel van het vlootbeheerpakket ISM Online. De jury was vooral onder de indruk van het mogelijke voordeel voor de klant en de hoge marktrelevantie. In de woorden van de jury is “het concept niet alleen geschikt voor truck types van verschillende fabrikanten, maar ook flexibel, snel en tegen lage kosten beschikbaar”.

Tweede award Still

Still sleepte een tweede award binnen met zijn heavy-duty trekker-trein met automatisch laad- en lossysteem. In de visie van de jury breidt de oplossing – die is ontworpen voor de aanlevering van componenten voor het productieproces van een Britse fabrikant van bouwmachines – niet alleen het toepassingsgebied van treinconcepten uit. De oplossing biedt tevens voordelen met het oog op de vergrijzing van de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld doordat fysieke inspanning niet langer noodzakelijk is.

Tags:

IFOY, IFOY 2017, IFOY Award, IFOY Awards, Indoor Positioning, Jungheinrich, Jungheinrich Indoor P:ositioning, Still, Still iGo neo, Still routetrein, TORsten, Torwegge

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.