Yusen Logistics start bouw twee nieuwe farma warehouses Benelux

Yusen Logistics is gestart met de ontwikkeling van twee farma nieuwbouwprojecten. De healthcare activiteiten in het Belgische Melsele worden uitgebreid, terwijl tegelijkertijd in Roosendaal een nieuw warehouse wordt gebouwd. Met de uitbreiding van in totaal bijna 20.000 m² GDP-gecertificeerd magazijn versterkt de dienstverlener haar service-aanbod ten behoeve van de farma sector in Nederland en België aanzienlijk.

Het huidige Antwerp Distribution Center (ADC) van Yusen Logistics, gevestigd in Melsele, functioneert als de centrale hub binnen de Europese Yusen Logistics Pharmaceutical Super Highway; een control-tower geleid transportsysteem waarbinnen meer dan 2 miljoen pallets farmaceutica per jaar vervoerd worden. De vestiging beschikt momenteel over 18.000 m² bonded GDP-gecertificeerd magazijn, waaronder 1.500 coldstore palletposities (2-8 °C).
De voorbereidingen zijn gestart voor uitbreiding met een aangrenzend nieuw te bouwen magazijn van circa 8.000 m², voorzien van zowel coldstore (2-8 °C) als ‘ambient’ opslagfaciliteiten (15-25 °C). Dit nieuwe state-of-the-art geneesmiddelenmagazijn zal eind 2017 operationeel zijn.

Daarnaast zal, in antwoord op de toenemende vraag naar hoogwaardige logistieke oplossingen van geneesmiddelenproducenten in Nederland, op korte termijn gestart worden met de bouw van een nieuwe farma site van 11.225 m², strategisch gelegen op industriegebied Borchwerf II bij Roosendaal. Ook dit warehouse zal opgesplitst worden in coldstore (2-8 °C) en een omgevingstemperatuur (15-25 °C) sectie. Dit nieuwe warehouse zal in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd worden.

“’Beide nieuwe projecten onderstrepen onze strategie om de Healthcare-activiteiten in Europa sterk te ontwikkelen. Wij zijn onze klanten dankbaar voor hun vertrouwen in onze services en ik kijk ernaar uit om tezamen met alle betrokken partijen ook deze nieuwe projecten tot een groot succes te maken”, aldus Piet Boogaard, Managing Director van Yusen Logistics Benelux.

Tags:

Intralogistiek, Warehousing, Yusen, Yusen Logistics

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.