Alternate maakt modernisatieslag met Costo

Met de inrichting van een nieuw distributiecentrum in Tholen vergroot Alternate zijn distributiecapaciteit voor Nederland en België. Tevens wordt hiermee de druk verlaagd op de bestaande logistieke centra van de e-tailer. Het nieuwe logistiek centrum is voornamelijk bedoeld voor witgoed en huishoudelektronica, en wordt door Costo deels geautomatiseerd om aan de moderne eisen van een e-commerce operatie te voldoen.

Onlangs verrees in Tholen het nieuwe magazijn van Alternate. Het pand is in totaal 83 meter breed, 140 meter diep en 13 meter hoog, waarmee 11.500 m2 magazijnoppervlakte en 1.100 m2 kantoorruimte is gecreëerd. Bij het ontwerp en de bouw is extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt er onder andere gewerkt met zonnepanelen en geothermie, waardoor de klimaatbeheersing niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen.
Vanuit de nieuwe locatie levert de e-tailer voornamelijk witgoed en huishoudelektronica; rechtstreeks aan de eindgebruiker, maar ook als fulfilmentpartner voor andere bedrijven.

Om aan de wensen ten aanzien van output te voldoen, installeerde Costo een conveyorsysteem voor de aan- en afvoer en het sorteren van kunststof kratten. Het systeem wordt gecompleteerd met scanners, een geïntegreerde weegunit, camera en een dozensluiter, evenals randproducten als paktafels.
Voor de aansturing van het systeem en de routing van de bakken zal Costo gebruik maken van de WCS (Warehouse Control System) module van het Arrow platform van Xtend. De module zal worden geïntegreerd in het bestaande voorraadsysteem van Alternate.

Het conveyorsysteem sluit aan op nieuwe legbordstellingen met verdiepingsvloer. Deze worden geleverd door Dexion. Het legbordsysteem is al voorbereid op de toekomst, aangezien de frames kunnen worden uitgebreid met nog eens 3 verdiepingen, waardoor een 5-laags legbordmagazijn ontstaat.

Alternate bezocht een eerder gerealiseerd project (BMG) van de combinatie Costo en Dexion, waar zij vooral onder de indruk raakten van de accuratesse en snelheid van handelen. “We waren er eigenlijk snel uit met Costo. Zij presenteerden een voorstel, waaruit bleek dat zij ons konden helpen met het opvangen van de groei. Het magazijn in Tholen zal een van de bouwstenen worden voor het vervolg van ons online succes”, licht Nico Bommeljé, directeur bij Alternate Nederland, toe.

Tags:

Costo, Intralogistiek, Magazijninrichting, Warehouse

Copyright © 2024. All rights reserved. Website gerealiseerd door RIFF Online.